FIFA Wêreldbeker-halfeindstryd: Nederland - Argentinië

Op 9 Julie, in die Brasiliaanse stad São Paulo, het die tweede halfeindstryd tussen die nasionale spanne van Nederland en Argentinië plaasgevind. 60 000 toeskouers in die stadion was getuie van 'n baie senuweeagtige wedstryd.

2014 FIFA Wêreldbeker-halfeindstryd: Nederland - Argentinië

In die tweede halfeindstryd het die gehoor binnenshuise sokker gesien. Die eerste helfte het stadig begin, in hierdie tempo het die spanne die hele wedstryd gespeel. Die belangrikste kenmerk van die vergadering kan die stryd om die bal op elke deel van die veld genoem word. Die spanne het 'n digtheid van spelers uit die middel- en agterlyne geskep, wat gelei het tot 'n baie dowwe spel in die aanval van die aanvallende sterre van albei spanne. Argentinië se kaptein, Lionel Messi, het weereens getoon dat hy nie die nasionale span op ernstige en belangrike wedstryde kan help nie. Die Suid-Amerikaanse doelskieter is bloot deur Bruno Martin Indy van die wedstryd afgeskakel. Die Nederlander het gedurende die eerste helfte persoonlik vir die Argentyn gesorg. Die leiers van die Nederlandse nasionale span van Persie en Robben het ook nie geskitter met hul vertoning nie. Ons kan sê dat die spanne 'n minimum benadering tot die teenstander se strafgebied gehad het, wat eindig met 'n gevaarlike skoot. Die aanvalle van albei spanne het nie skerpte gehad nie.

Die eerste helfte is afgesluit met 'n oninteressante, maar senuweeagtige gelykop uitslag sonder doele. Die Argentyne was 'n bietjie gretiger om te probeer aanval.

In die tweede helfte van die vergadering het die Nederlanders die territoriale inisiatief vir hulself geneem. Die bal was groter en beter vasgehou deur van Gaal se aanklagte. Dit het egter geen vrugte afgewerp nie. Arjen Robben was nog steeds onsigbaar, van Persie slaag nie en Sneijder kon met niks kreatiefs in die Nederlandse offensief vorendag kom nie. Argentinië se teenaanvalle is nie ter sprake nie. Suid-Amerikaanse sokkerspelers is fisies verslaaf (wat die Europeërs beter gemaak het). Messi en die maatskappy het absoluut nie daarin geslaag nie. Daar was 'n gevoel dat Argentinië, sonder Lionel, eenvoudig nie weet hoe om die bal in die voorste linie te bestuur nie.

90 minute van die vergadering eindig met nulle op die telbord, wat ekstra tyd veroorsaak het. In die eerste oortyd het die Nederlanders 'n volle territoriale voordeel gehad, maar daar was geen gevaarlike oomblikke nie. Die tweede ekstra helfte het die ondersteuners ook nie met doele behaag nie. Dit is waar dat Palacio reeds heel aan die einde die bal in die doel van Nederland kon aanteken, maar die Argentyn kon nie 'n gevaarlike uitgang tot die Silissen-doel besef nie.

Die spelers het 120 minute gespeel sonder om doele te behaal, en die lot van 'n kaartjie na die eindstryd is beslis in die sportvoetbal-lotto - 'n reeks strafskoppe. Die Europeërs het met 2 - 4 verloor. Die Nederlanders het eerste geslaan. Van die vier treffers slaag die bal net twee keer in die doel, en twee keer red Argentinië Romero. Suid-Amerikaanse sokkerspelers was baie akkurater. Al vier balle het die teiken getref.

Die laaste oorwinning in die strafdoel bring Argentinië na die Wêreldbeker-eindstryd. Nou kan kykers 'n herhaling sien van die stryd tussen Duitsland en Argentinië (die eindstryd van die 1990 Wêreldbeker-toernooi in Italië) in die eindstryd van die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië. Die Nederlandse spelers sal tevrede wees met 'n derde plek waarin die Europeërs Brasilië aandurf.