FIFA Wêreldbeker: Uitslae Van Die Byeenkoms Spanje - Nederland

Die Brasiliaanse stad El Salvador is die eerbewys om een van die mees verwagte wedstryde van die Wêreldbeker-groepfase aan te bied. Op 13 Junie het die sokkerreuse in die Fonte Nova-stadion, waar meer as 50 000 toeskouers sit, slaags geraak: Spanje konfronteer Nederland.

2014 FIFA Wêreldbeker: uitslae van die byeenkoms Spanje - Nederland

Die eerste 45 minute van die wedstryd laat onverskillige aanhangers nie belangstel in kwaliteit sokker nie. Passie, vaardigheid, emosies - dit alles kon die gehoor op die arena in El Salvador waarneem.

Die eerste trefferkans het by die Spanjaarde se hek gebeur, maar Sneijder kon nie sy kans verwesenlik nie. Die regerende wêreldkampioene het hul gelukkige woord in die middel van die helfte gesê. 'N Uitstekende deurdringende pass in die Nederlandse strafgebied het in Diego Costa se val verander. Die skeidsregter sien die oortreding van die reëls en plaas die bal op die punt. Die mees ervare Xabi Alonso het geen kans vir die Nederlandse doelwagter gelaat nie. Spanje het met 1 - 0. Dit het in die 27ste minuut gebeur.

Nadat die Nederlandse span 'n doel verdoel het, het hy die punt gewen. Die kroonprestasie van die Nederlanders was die pragtige bal van die voorste puntemaker van die Wêreldbeker-kwalifiserende Robin Van Persie. Nadat hy die pas van die flank af gery het, gooi die doelskieter Casillas amper van die straflyn af. 1 - 1 en al die Nederlanders juig. Hierdie bal was die mooiste in die eerste drie wedstryde.

Die tweede helfte het 48 173 toeskouers op die tribune geskok. Sommige was waansinnig jubelend, ander het verskrik gekyk wat gebeur. Die Nederlanders het Spanje vernietig. Vier onbeantwoorde doele teen Casillas vorm die finale nederlaag van die Spanjaarde. Nederland wen 5 - 1. Selfs die waaghalsigste bookmakers kon hulle nie so 'n resultaat voorstel nie.

Op 53 minute het Arjen Robben die tweede doel aangeteken ná Blind se skitterende aangee. Stefan de Vrey het op 64 minute met 'n standaardkop die bal in die net van die Spanjaarde gestuur. Na 8 minute het Van Persie Casillas se fout benut en die telling onwelvoeglik gemaak. En die nederlaag is voltooi deur Arjen Robben, wat op die 80ste minuut so 'n sprong vanuit die middel van die veld gemaak het dat Sergio Ramos self, met 'n voorsprong in die verte, nie tyd vir die Nederlander gehad het nie. Robben het Spanje se verdediging 'gestroop' en die telling 5 - 1 gemaak.

Die uitslag van die vergadering is skokkend. Die mislukking, die "dood" van die gerugte "Red Fury" op die veld, het die Nederlanders na die eerste plek in die groep gelig met drie punte behaal. Die Spaanse nasionale span sal nie net voor die ondersteuners moet rehabiliteer nie, maar ook voor hulself.