1/8 Eindstryde Van Die FIFA Wêreldbeker 2014: Nederland - Mexiko

Op 29 Junie, in die stad Fortaleza, het die derde wedstryd van die 1/8 eindronde van die sokkerwêreldbeker in Brasilië plaasgevind. Die nasionale spanne van Nederland en Mexiko het mekaar ontmoet.

Niderlandy - Meksika_

Die geveg tussen Nederland en Mexiko het aanhangers verskillende emosies besorg. Daar kan beskou word dat die wedstryd tussen mededingers een van die mees dramatiese wedstryde van die sokkerwêreldkampioenskap was.

Die vergadering het vinnig begin. Die Mexikane het boonop hul mededinger oortref. Dit is die moeite werd om te sê dat die verteenwoordigers van die CONCACAF-sone beter gelyk het in byna alle belangrike aspekte van sokker. Die Nederlanders gebruik in die reël lang passe na die voorste linie, wat tot niks gelei het nie.

Die eerste helfte blyk suinig te wees met gevaarlike doelskoppe, hoewel dit onder die teken van Mexikaanse oorheersing gehou word.

Die tweede helfte van die vergadering het begin met die voordeel van die Mexikane. In vergelyking met die eerste helfte van die vergadering, is die enigste verskil dat die gehoor die doele behaal het. Reeds heel aan die begin van die tweede helfte, in die 48ste minuut, het die Mexikane gedoen wat nie meer soos 'n sensasie lyk nie, maar 'n patroon. Giovani dos Santos het van buite die strafskop geskop en die bal in die net van die Nederlandse doel gestuur. Mexiko neem 1 - 0. Dit was welverdiend. Die Nederlandse spelers het nie meer die sprankelende doelsokker gewys wat Nederlandse ondersteuners in die groepwedstryde kon waarneem nie. Reeds in die eerste wedstryd van die uitspeelfase is Van Gaal se span deur 'n baie georganiseerde span gekant.

Mexiko het die inisiatief aan die Europeërs gegee nadat die doel aangeteken is. Die Nederlanders het twee wonderlike treffende kanse gehad, maar die Mexikaanse doelwagter Ochoa was onvergelykbaar. Die vergadering het reeds ten einde geloop. Daar is net meer as vyf minute oor om te speel, insluitend die verkorte tyd. Mexiko kon egter nie die voordeel behou nie. Die Nederlandse aanslag het nietemin resultate opgelewer.

Op die 88ste minuut, na 'n hoekskop, het die bal na Sneijder gespring, wat 'n kragtige slag reg in die hoek van die Mexikane se doel geslaan het. In die laaste minute het die Europeërs die telling gelykgestel - 1 -1.

Die ontknoping het binne 'n paar minute plaasgevind - op die 94ste minuut van die vergadering het die skeidsregter 'n strafskop vir die Mexikane aangewys. Claes-Jan Huntelaer nader die bal en teken die wendoel aan.

Nederland het nie gewen nie, maar het dit in die laaste notule van die vergadering gedwing. Nou wag die Nederlanders op hul mededinger in die kwarteindronde, wat die wenner van die paar Costa Rica - Griekeland sal wees. Die Mexikane is baie jammer. Dit was 'n wonderlike span, wat 'n plesier was om na te kyk. Verteenwoordigers van Sentraal-Amerika het die Chileense vergesel - hierdie spanne is op pad huis toe.