FIFA Wêreldbeker-kwarteindronde: Nederland - Costa Rica

Die finale wedstryd van die kwarteindronde van die FIFA Wêreldbeker is op 5 Julie deur die Brasiliaanse stad El Salvador aangebied. Die nasionale spanne van Nederland en Costa Rica het geveg vir die reg om in die halfeindronde van die wêreldkampioenskap te speel.

2014 FIFA Wêreldbeker-kwarteindronde: Nederland - Costa Rica

Hierdie paar spanne was die enigste waar daar 'n duidelike gunsteling was onder ander spanne wat in die kwarteindronde gespeel het. Nederland het voor die aanvang van die fluitjie verkieslik gelyk, maar die Costa Ricans het steeds die reg gehad om hul sokkerverhaal voort te sit.

Die wedstryd het met 'n Europese voorsprong begin. Gedurende die eerste helfte het die wyke van Gaal baie gevaarlike kanse geskep, maar Navas het die span uit Sentraal-Amerika gered. Van Persie, Sneijder, Depay het doelskoppe gehad, maar die telling het aan die einde van die eerste helfte nul gebly. Costa Ricaanse spelers het die hekke van die Europeërs net van standaarde probeer bedreig, maar dit het nie so gevaarlik gelyk soos aanhangers van Sentraal-Amerika nie.

In die tweede helfte van die byeenkoms het die Nederlanders weer 'n vlaag aanvalle op die doel van die teenstander ontketen, en die Costa Ricaanse doelwagter het voortgegaan om wondere aan die doel te verrig. Die laaste tien minute van die tweede helfte was vir Costa Ricaanse spelers uiters moeilik. In die 82ste minuut het Sneijder die raam van die hek van Costa Rica met 'n hou geskud, in die 84ste minuut het Van Persie reeds met 'n dodelike posisie op die doel geslaan, maar Navas het weer gered.

In die 90ste minuut het die Costa Ricaanse Teihead-speler op die doellyn die weg vir die bal in die doel geblokkeer, waarna die dwarslat ook die Amerikaners gered het.

Die wenner is nie in 90 minute van die vergadering bekend gemaak nie. Nulle het op die telbord gebrand, wat nie die totale voordeel van Nederland weerspieël nie.

In ekstra tyd het die Nederlanders steeds die doel van die teenstanders beleër, en die doelwagter Navas het telkens gered. Waar die Costa Ricaanse doelwagter al magteloos was, het die raam van die hek gered. Sneijder kon dus in die 119de minuut die wendoel behaal, maar die dwarslat het vir Costa Rica gespeel. Die Costa Ricans het weliswaar een kans gehad om in ekstra tyd te score. In die 117de minuut het Urenia 'n goeie aangee van 'n maat gekry en die Nederlanders uit die strafskop op die doel geskiet. Die doelwagter Sillesen het Holland gered.

Die speeltyd van die wedstryd het gelykop geëindig. Maar daar kan gesê word dat die telling duidelik nie volgens die spel was nie. Die Nederlanders het ten minste vyf pragtige kanse gehad om die teenstander se doel aan te teken, maar alles is beslis deur die strafskoppe na die wedstryd.

Voor die reeks van 11 meter het Van Gaal die Nederlandse doelwagter vervang. Tim Krul het die veld betree, wat die laaste held van die vergadering geword het. Die Nederlander het twee strafdoele gered, wat Nederland in die 11-meterreeks met 'n telling van 4 - 3 laat wen het.

Nederland sal deurdring na die halfeindronde om Argentinië te pak, terwyl Costa Ricans trots is om die toernooi te verlaat met 'n span wat in vyf wedstryde van die wêreldkampioenskap vir sokker nog nie verloor het nie.