FIFA Wêreldbeker: Hoe Was Die Wedstryd Griekeland - Ivoorkus

Op 24 Junie, in die wedstryd Griekeland - Ivoorkus tydens die sokkerwêreldkampioenskap in Brasilië, is die lot van die tweede kaartjie na die uitspeelstadium beslis vir die spanne van die Kwartet S. Afrikane om die stryd in die toernooi voort te sit, 'n gelykop uitslag is gereël, en die Europeërs het slegs 'n oorwinning nodig gehad.

2014 FIFA Wêreldbeker: Hoe was die wedstryd Griekeland - Ivoorkus

Die wedstryd het in 'n goeie tempo begin. Albei spanne het so gou moontlik probeer om die middel van die veld te verbygaan en die teenstander se doel te bedreig. Daar moet toegegee word dat die Grieke in die eerste helfte van die vergadering beter gelyk het. Hulle het meer sinvolle aanvalle op die doel van die teenstander gehad.

Ons kan sê dat die spel op 'n botsing was en dat die Europeërs gevaarliker was in teenaanvalle. In een van hulle het Holebas die dwarslat van die Afrikadoel met 'n pragtige slag geskud. Die Grieke het nogal voor 'n doel gebrek. Die noodlot het egter die guns herstel. Op die 42ste minuut het die grof fout van die verdediger van die Ivoorkus daartoe gelei dat Samaris 'n afspraak met die Ivoorse doelwagter gehad het. Dit het die Griek nie gekos om die telling in die wedstryd te open nie. Die Europeërs het met 1 - 0 voorgeloop. Die telling op die telbord het voor die rustyd nie verander nie.

In die tweede helfte van die vergadering het die Ivorianers probeer om meer aktief te lyk, maar die Grieke het ook verbeter in dissipline en organisasie van die spel. Die Europeërs het goeie aanvalle gekry. In een van hulle red die dwarsbalk weer die Afrikane. Dit was in die 68ste minuut. Tot op daardie tydstip het die Grieke nie 'n aantal treffende kanse gebruik nie. Maar, soos u weet, as u nie score nie, mis u dit self. En so het dit gebeur.

Wilfried Boni maak die telling op 74 minute gelyk ná 'n goeie vinnige aanval van die Ivorians. Met 1 - 1 word die Afrika-span reeds na die 1/8 eindronde van die sokkerwêreldkampioenskap geneem.

Die Grieke het egter hul eie man in die vorm van die hoofregter gehad. Op die vasgestelde tyd gee die hoofskeidsregter van die wedstryd 'n strafskop aan die Afrika-span toe. Samaras nader die bal en neem die Grieke na die uitspeelwedstryd. Na 'n baie kontroversiële episode met die aanstelling van strafskoppe, het die Grieke in die laaste minute van die wedstryd 'n oorwinning van 2 - 1 behaal. Die oomblik van oortreding sal nog baie kontroversie veroorsaak.

Die Grieke laat die Ivoorkus agter die toernooi en dring deur na die 1/8 eindronde. Die mededingers van die Europeërs sal die nasionale span van Costa Rica wees.