FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Wedstryd Tussen Australië En Nederland Gespeel Is

Op 19 Junie het die tweede ronde in Groep B by die Wêreldbeker-toernooi begin. 'N Wedstryd tussen die nasionale spanne van Nederland en Australië het in die stad Porto Alegre plaasgevind. Die spel was baie opwindend en pragtig. Die wedstryd het talle ondersteuners nie net in die stadion nie, maar ook regoor die wêreld verheug. Die toeskouers het verskeie pragtige balle gesien, en meer as een doel.

Avstralia - Niderlandy_

Nadat Nederland Spanje met 'n verpletterende telling van 5 - 1 geklop het, het baie gedink dat dit nie moeilik sou wees om met Australië te speel met 'n maklike driepunt-aanwins vir Louis van Gaal nie. Die spel blyk egter baie intrigerend te wees.

Op die 20ste minuut het Arjen Robben sy volgende snelwegslag met 'n laagtepunt uit die middel van die veld gemaak, die strafskop binnegekom en die bal in die onderste onderste hoek gestuur. Die Nederlanders neem 1 - 0. Maar die vreugde van die Nederlandse nasionale span was van korte duur. Binne 'n minuut het Tim Cahill met 'n pragtige doel gelyk gemaak. Die Australiese doelskieter het gereageer op 'n skarnierende pas in die strafskop en in die hek geskiet. Die bal tref die dwarsbalk met monsteragtige krag en steek die gekoesterde lyn oor. Hierdie doel sal een van die mooiste doele in die toernooi wees. 'N Gelyke telling het op die telbord geflits.

Nadat die doel aangeteken is, het die Australiërs hul kans gehad om meer aan te teken, ons kan sê dat die wedstryd gelyk was. Die telling het egter voor die rustyd nie verander nie.

In die tweede helfte het die gehoor weer verskeie doele gesien. Die eerste wat hul onderskei het, was die Australiërs. Op 54 minute van die strafskop het Mile Edinak die verteenwoordigers van die groen vasteland na vore gebring. Australië het met 2 - 1 voorgeloop, en dit was al 'n sensasie. Maar die Nederlandse nasionale span het sy eie presteerders. Dus, Robin van Persie het die tweede doel op 58 minute behaal. Hierdie doel was reeds die derde in die toernooi vir Robin en hy het hierdie aanwyser met Arjen Robben en Thomas Müller ingehaal.

Op 68 minute stuur Memphis Dupai die derde doel in die doel van Australië met 'n skop van buite die strafgebied. Die Nederlanders het na vore gekom. Dit is opmerklik dat die Australiërs in die vorige doelaanval byna self die hek getref het. Die eindtelling het eers in die eindfluitjie verander.

Nederland behaal 6 punte na twee wedstryde en haal bo-aan die groep B-posisie by die Wêreldbeker-toernooi. En die Australiese nasionale span bly ná twee wedstryde sonder punte, hoewel hul wedstryd met Holland van hoogstaande gehalte en interessant was.