Wat Is Die Rekord Vir Die Aantal Goue Medaljes Wat Op Die Universiades Opgestel Is?

INHOUDSOPGAWE:

Die Universiade is 'n tradisionele sporttoernooi wat deur FISU (International University Sports Federation) gereël word. Die naam self is 'n kombinasie van die woorde "Universiteit" en "Olympiade". Soos in die Olimpiese Spele, is daar 'n medaljestand waarin die oorwinning die doel van die prestasie van alle deelnemers is.

Een van 155 goue medaljes in Kazan-2013 het aan Anastasia Kovyazina gegaan

Alle aandag aan die somer

Alhoewel die universiades nie net in die somer nie, maar ook in die winter gehou word, is dit eersgenoemde wat die grootste aandag trek van sportstatistici. Per slot van rekening neem meer lande en atlete aan die somerstudentekompetisies deel. En natuurlik word baie meer toekennings daarin gespeel. Dwarsdeur die geskiedenis van die Universiades is 53 toernooie gehou (27 somer en 26 winter). Aan die einde van die jaar is toekennings aan die wenners toegeken waarop hulle trots kon wees.

Volgens ooggetuies het die organiseerders die Universiade-medaljes in 2013 baie broos gemaak, en verskeie daarvan het selfs tydens die aanbieding 'gesterf'. Soortgelyke voorvalle het veral met die Rus Azamat Laipanov en die Chinese Tian Qin voorgekom.

Eerste medalje, eerste rekord

Summer Universiade nommer 1, wat die opvolger geword het van die World University Games wat in 1923-1957 gehou is, het in 1959 in Turyn, Italië plaasgevind en die verwagte sukses aan die leërskare gebring. 18 goue medaljes vir die Italiaanse nasionale span het die eerste rekord van die kompetisie geword.

Die volgende wenner van die Olimpiese Spele vir studente is die Amerikaanse span, wat agt jaar later 31 hoogste toekennings in Tokio verower het. Maar die opvallendste prestasie van die 20ste eeu en 'n nuwe rekord, wat onmiddellik "ewig" genoem word, is deur die USSR se studentespan opgestel. By die 73 Universiade in Moskou het die Sowjet-span 68 goue medaljes verower. En die totale aantal pryse het ook op 'n rekordvlak van 134 gestop.

Goue Sjina

Die fantastiese prestasie van die USSR-nasionale span in die aantal voetstygings het baie lank geduur. En dit is geslaan toe die Sowjetunie weg is. Dit het in 2011 op die Spele in Shenzhen, China, plaasgevind. Die Chinese studenteatlete, wat 75 goue medaljes op hul land verower het, het hul geografiese bure oortref.

Kazan verskynsel

Die 2013 Universiade in Kazan kan beskou word as 'n soort voortsetting van die wedywering tussen die nasionale spanne van Rusland en China, wat twee jaar tevore begin het. En as die Chinese atlete in Shenzhen die tweede posisie van die Russe oortref in die totale aantal medaljes (145 teenoor 132) en in goud (75 teenoor 42), het 'n oortuigende wraak plaasgevind in die hoofstad van Tatarstan.

Die eerste tuisgoud het die duiker Yevgeny Kuznetsov ontvang. In totaal het die Russiese studentespan daarin geslaag om 292 medaljes by die 27ste Wêreld-somer-universiade te verower, waaronder 155 goue medaljes. Daar is 'n nuwe rekord! Terloops, die finale van hierdie 155 is gewen deur die skut Taras Luginets. Die Chinese span, wat die tweede stap van die spanpodium gegee het, het 77 toekennings huis toe geneem, waarvan slegs 26 goud geword het.

Die grootste aantal medaljes is in Kazan deur die Rus Vladimir Morozov verower - 6, vier daarvan was van die hoogste waardigheid. Yulia Efimova (albei swem) en Margarita Mamun (ritmiese gimnastiek) het ook vier goue medaljes elk gewen.

Wie is groter?

Die eerste plekke, aangemoedig deur goue medaljes, het Russiese atlete in 23 soorte sportprogramme van die Spele in 2013 ingeneem. Die meeste van hulle was in die "spaarvarkie" van atlete - 22. Verteenwoordigers van swem (17 goue medaljes), sambok, stoei en sportskiet (12 elk), roei en kanovaart en artistieke gimnastiek (10 elk) en ritmiese gimnastiek uitstekend in Kazan. gimnastiek (8), boks, gewigstoot en omheining (al 6).