Watter Land Was Die Meeste Voor In Die Aantal Olimpiese Medaljes?

As ons die geskiedenis van die Olimpiese Spele in herinnering roep, kan ons sê dat die meeste medaljes aan Griekse atlete behoort. Maar dit is nie heeltemal korrek nie: die kompetisies het in 776 vC in Griekeland begin hou, en slegs burgers van hierdie staat het daaraan deelgeneem.

Watter land was die meeste voor in die aantal Olimpiese medaljes?

In die geskiedenis van moderne internasionale Olimpiades sedert 1896 is die meeste medaljes in somer- en wintersport verower deur atlete uit die VSA - 2112. Die USSR is in die tweede plek met 1234 toekennings, en in die derde plek is Groot-Brittanje, wat 665 het medaljes …. Op dieselfde manier is die plekke versprei volgens die aantal toekennings met die hoogste waardigheid: die VSA het 1 062 goue medaljes ontvang, die USSR - 697, Groot-Brittanje - 245. Rusland het 490 medaljes ingesamel, waarvan 169 goud. Dit is nie so 'n slegte resultaat nie: as die Russiese Federasie neem ons land relatief onlangs aan die Olimpiese toernooie deel.

By die laaste Olimpiese Spele, wat in Londen gehou is, het die Verenigde State ook die nie-amptelike ranglys gelei in terme van die aantal toekennings wat ontvang is. Amerikaanse atlete het 104 keer die top drie ingeskryf, waarvan 46 keer die eerste. In die tweede plek op hierdie ranglys is China met 88 medaljes, waarvan 38 goud. Die derde plek het na Groot-Brittanje gegaan. Sy atlete het 65 keer die podium bestyg en 29 keer die hoogste tree gegee. Die Russiese span was in die vierde plek met 84 medaljes, waarvan 24 goud.

Daar moet op gelet word dat na die ineenstorting van die USSR die aantal toekennings van die Russiese span wat tydens die Olimpiese Spele gewen is, geleidelik afneem. Dit is te wyte aan die feit dat atlete en afrigters wat deur die Sowjet-skool opgelei is, geleidelik die groot sport verlaat. En die nuwe Russiese sportskool is steeds nie sterk genoeg nie.

In moderne toestande is die Olimpiese Spele nie net 'n kompetisie vir opgeleide atlete nie, maar ook vir vervaardigers van sporttoerusting, sportinfrastruktuur en farmakologiese ondersteuning. Vir die suksesvolle prestasie van die nasionale sportspan is dit nodig dat die land genoeg demografiese hulpbronne het om die talentvolste atlete te kies. Terselfdertyd moet die staat die voorbereidingswerk behoorlik organiseer en voldoende fondse belê in die ontwikkeling van sport. Op grond hiervan word voorspellings gemaak dat ontwikkelende lande in die volgende tien jaar die huidige leiers van die Olimpiese kompetisies - Europa en die Verenigde State - sal verswak, waar die demografiese situasie geleidelik versleg, ondanks die gunstige ekonomiese situasie.