Hoeveel Kos Die Universiade-medaljes

INHOUDSOPGAWE:

Die hardste voorval wat by die Universiade in Kazan gebeur het, het met medaljes gepaardgegaan. Twee atlete gelyktydig - die Russiese kampioen Azamat Laipanov en brons medaljewenner uit China Tian Qin - laat vaar hul toekennings en breek dit. Alhoewel die organiseerders vinnig ekwivalente duplikate gebring het, het die oorskot, soos hulle sê, gebly. Laipanov en Tian Qin het immers nie net medaljes gebreek nie, maar ook 'n deel van die Universiade-begroting van 9038 roebels vir twee.

Een stel van drie medaljes het die skatkis 13 687 roebels gekos

Hoeveel lande is daar in die wêreld?

Baie rekordsyfers is op die Spele in Kazan aangeteken. Byvoorbeeld, volgens die aantal deelnemers, soorte sportprogramme en medaljes wat daarin gespeel word.

Volgens die statistieke van die toernooi het 117 759 atlete van 162 lande daaraan deelgeneem. En 351 stelle medaljes vir uitstekende vertonings in 27 soorte het uiteindelik 70 verteenwoordigers ontvang. Meer presies, al hierdie atlete het 1218 medaljes verower met die opskrif in Engels "You are the world" uit 3014. Insluitend 353 goud, 351 silwer en 514 brons.

goue reserwe

Medaljes wat toegeken word aan atlete wat hulle helaas per ongeluk verpletter het, is aanvaarbaar om hulle kosbaar te noem. In Sint Petersburg is hulle inderdaad nie net uit 'n taamlike duur koper- en nikkellegering gegiet nie, maar elkeen is met ses gram goud, silwer of brons bedek. Die koste van elke toekenning, amper met die hand gemaak, blyk dus redelik hoog te wees.

Die hoof van die Uitvoerende Direktoraat van die Spele, Vladimir Leonov, noem die totale koste van 228 miljard roebels. Dit blyk 72 miljard meer te wees as wat die president van die Internasionale Universiteitsportfederasie Claude-Louis Gallien voorheen aangekondig het.

Terloops, by die vraag "Hoeveel kan dit kos?" kundiges beantwoord tot die naaste roebel. Volgens hulle kos een goue medalje die reëlingskomitee 5 793 roebels, 'n silwer een - 4 649 roebels en 'n brons een - 3 245 roebels. Ek wonder hoe dit is om op 'n voetstuk te staan met byna sesduisend om jou nek?

En nie net 'n medalje nie

Soos u weet, is die totale koste van 'n medalje wat in die stadion deur 'n professionele persoon verower word (en aan die Universiade was daar baie professionele sportlui, veral Russiese studente), dit is heel moontlik om 'n bonus in te sluit. Meer presies, daardie geldelike en ander belonings wat na afloop van die toernooi op die kampioen en die res van die wenners begin instroom.

En dit is moeilik om te sê hoeveel wenners van dieselfde studentekompetisies sulke aangename bonusse gekry het. Dit sluit immers ook toekennings in uit die streek en die stad waar die atleet woon, van die sportvereniging en die klub waarvoor hy staan, van borge en bloot invloedryke mense wat hou van wye gebare en die sogenaamde PR.

Die meeste van die Universiade-toekennings - ses - is gewen deur die Russiese swemmer Vladimir Morozov. En vier van hulle het goud geword. Twee Russe het ook vier goue medaljes verower - die swemmer Yulia Efimova en die gimnas Margarita Mamun.

Byvoorbeeld, vir suksesvolle begin en eindig in Kazan, was die Russiese kampioene, dieselfde Azamat Laipanov, nie net op goue medaljes geregtig nie, maar ook op 168 duisend roebels uit die land se begroting alleen. Vir die tweede plek is die Russe 84 duisend toegeken. Vir die derde - 50 duisend. Ongeveer dieselfde hoeveelheid geld is bygevoeg deur die leierskap van Tatarstan, wat deur die stoeier Laipanov verteenwoordig word. Die totale bedrag prysgeld het 500 duisend roebels bereik. Kortom, die medaljes was regtig goud werd!