FIFA Wêreldbeker: Hoe Was Die Wedstryd België - Rusland

Vir Russiese sokkerliefhebbers was die wedstryd met die Belge tydens die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië een van die mees verwagte. In die beroemde stadion in Rio de Janeiro het Russiese sokkerspelers probeer om 'n oorwinning oor 'n gedugte mededinger te behaal om die stryd om die uitspeelstadium te bereik, voort te sit.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe was die wedstryd België - Rusland

In die Maracanã-stadion het die Russiese nasionale span hul tweede wedstryd op die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië gespeel. Die mededingers van die Russe was die Belge - die leiers van Kwartet N. Die spel was baie belangrik vir albei spanne. Die Russiese span moes alles wys waartoe hy in staat is om die gewenste resultaat te behaal. Die Russe het 'n oorwinning nodig gehad. Dit was sy wat 'n goeie kans sou laat om die groep te verlaat. Russiese aanhangers het egter weer negatiewe emosies ervaar.

Die begin van die wedstryd was vir die Belgiese nasionale span. Eers na tien minute van die wedstryd het die Russe bedaar en begin om die bal op die een of ander manier te beheer. België was egter deur die loop van die helfte die dominante span wat apparaatbeheer betref. In die eerste helfte kon die Russe nie skepkanse skep nie, maar verskeie langafstandskote op die Belge se houe kan onderskei word. Die doelwagter Courtois het die balle afgewys, maar helaas vir die Russiese ondersteuners was daar nie die regte persoon om die bal te voltooi nie.

Die Belge het probeer om posisioneel aan te val. Daar was verskeie gevaarlike skote en kanse aan die hekke van die Russiese nasionale span, maar die eerste helfte van die byeenkoms eindig met 'n nul telling.

Na die rustyd moes die Russiese nasionale span byvoeg, maar dit het nie gebeur nie. Soms was die indruk dat die Russiese spelers eenvoudig nie genoeg klas gehad het nie. Die Belge daarenteen het al hoe gevaarliker probeer aanval. In die laaste 15 minute van die vergadering het België Rusland gedruk. Skerp aanvalle het op mekaar gevolg. Daar moet toegegee word dat die Belge eenvoudig beter op die sokkerveld was. Dit het gelyk asof 'n doel besig was om te broei.

Eerstens, na die vryskop, het die bal die Russe gered. Ondersteuners van albei spanne gryp hul koppe vas - sommige uit frustrasie, ander uit die besef dat hierdie keer hul gunsteling-span vergewe is. Rusland het egter nie oorleef nie. Op 88 minute stuur Divok Origi die bal in die net. Die verdediging van die Russe is eenvoudig in die strafgebied uitmekaar geskeur, wat gelei het tot 'n staking van Origi sonder weerstand van 9 meter. Akinfeev was magteloos. België het met 1 - 0 voorgeloop.

Aan die einde van die wedstryd het die Russe nie die krag of die tyd gehad om terug te wen nie. Die finale fluitjie van die skeidsregter maak die aanstootlike nederlaag van die Russiese nasionale span reg met 'n telling van 0 - 1. België wen 6 punte en bly in die leiers van groep N. Die Russe het nog steeds 'n wedstryd met Algerië. Capello se wyke het nog teoretiese kanse om uit die groep te kom.