Hoe Ghana Tydens Die FIFA Wêreldbeker Gespeel Het

By die Wêreldbeker-toernooi in 2010 in Suid-Afrika het die nasionale span van Ghana 'n uitstekende uitslag behaal. Afrikaanse sokkerspelers kon die kwarteindronde van die toernooi haal, waar hulle slegs in die strafdoelstryd teen Uruguay verloor het. In 2014 het Ghanese aanhangers 'n soortgelyke positiewe uitslag verwag.

Hoe Ghana tydens die FIFA Wêreldbeker 2014 gespeel het

Die spelers van die Ghana-nasionale span tydens die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië het 'n moeilike groep gekry. Hulle het in die G-kwartet gespeel, wat sommige sokkerkenners gelykgestel het aan doodsgroepe. Die mededingers van Afrika-sokkerspelers was spanne van Duitsland, die VSA en Portugal.

Die nasionale span van Ghana het die eerste wedstryd in die toernooi teen die VSA gespeel. Afrikaanse sokkerspelers het in die eerste minuut van die byeenkoms 'n doel afgestaan. Eers in die tweede helfte wen die spelers van Ghana terug. Die wedstryd het egter nie gelykop geëindig nie. In die laaste minute van die wedstryd, na 'n hoekskop, het die Amerikaanse sokkerspelers die tweede doel aangeteken. Die eindtelling van die aanvangsbyeenkoms was vir Ghana teleurstellend (1 - 2).

In die tweede wedstryd van die toernooi het die Ghanese sokkerspelers baie goeie en hoë gehalte sokker getoon, alhoewel hulle deur die Duitse nasionale span gekant was. Die wedstryd eindig met 'n gelykopuitslag van 2 - 2. Verder het die Ghanese sokkerspelers eers verloor en toe gewen. Dit was egter nie moontlik om die voordeel van die ganders te behou nie - die Duitsers het die telling gelykop gemaak.

Na twee wedstryde in die toernooi het die nasionale span van Ghana slegs 'n minimale kans gehad om die uitspeelstadium te haal. Die Afrikane moes die Portugese nasionale span op 'n groot manier klop. Die nasionale span in Ghana het egter nie die gewenste uitslag behaal nie. Afrikaanse sokkerspelers het die wedstryd met 'n telling van 1 - 2 verloor, wat die vertrek van die Ghanese na die einde van die groepfase bepaal het.

Die prestasie van die nasionale span in Ghana word as uiters jammer beskou. Afrikaanse sokkerspelers het 'n minimale doel gehad om van die groep tot die uitspeelstadium te kwalifiseer, maar dit is nie bereik nie.