Olimpiese Winterspele 1956 In Cortina D'Ampezzo

Die Vyfde (Winter) Olimpiese Spele is in 1956 in Cortina d'Ampezzo (Italië) van 26 Januarie tot 5 Februarie gehou. 942 atlete het daaraan deelgeneem, waaronder 146 vroue, van 33 lande. Vanjaar het die USSR-span sy debuut by die Spele gemaak (53 atlete), wat die magsbalans ingrypend verander het. In totaal is 245 kompetisies in 5 sportsoorte gehou, die ski-wedrenprogram is verander en uitgebrei. Dus, in plaas van die 18 km-wedloop, het ski-wedlope van 15 en 30 km plaasgevind. Vroue het om goud in die aflos van 3x5 km geveg.

Olimpiese Winterspele 1956 in Cortina d'Ampezzo

Reeds in die twintiger- en dertigerjare was Cortina d'Ampezzo 'n redelik bekende wintersportsentrum. Hier is alpiene ski- en ski-kampioenskappe gehou. Hierdie oorddorp is ook in 1940 genomineer vir die Olimpiese Spele.

Teen die begin van die Spele het die stad heeltemal verander. 'N Pragtige moderne stadion met viervlak-staanplekke is opgerig, 'n hoëspoedbaan vir skaatsers is voorberei. Daar is ook 'n nuwe springplank (80 m) gebou - volgens die deelnemers aan die kompetisie, een van die bestes ter wêreld.

Vir die eerste keer vanjaar het een van die atlete namens al die deelnemers aan die Spele die Olimpiese Eed afgelê (dit is gedoen deur die Italiaanse Juliana Chenal-Minuzzo). Die TV-uitsending van sulke kompetisies is ook vir die eerste keer gehou.

Soos reeds genoem, het die USSR-atlete die magsbalans radikaal in hul guns verander. Hulle het aan alle kompetisies deelgeneem, behalwe bobslee en kunsskaats. L. Kozyreva behaal die eerste goud in die 10 km-ski-wedloop vir die Sowjetunie, en die tweede en derde plekke word ook deur die Sowjet-skiërs gedeel. In die aflos het die Sowjet-span silwer gewen, en toe het die Finse skiërs gewen. Die eerste Olimpiese wenners in die geskiedenis, nie van die Skandinawiese lande nie, was ook ons atlete - Pavel Kolchin het drie toekennings bygedra tot die USSR se nasionale span - 1 goue en 2 brons medaljes.

In langlauf vir mans was die stryd relatief gelyk. Noorweërs, Finne, Swede en atlete van die USSR het elk een hoogste toekenning ontvang. In skispring was die Finn L. Hyvärinen (81 en 84 m), wat die nuwe springtegniek beoefen het, die beste, en S. Stenersen van Noorweë het die oorwinning in tweekamp gevier. Alpynski-kompetisies is met vertroue oorheers deur die Oostenryker A. Sailer, nadat hy al drie soorte kompetisies gewen het.

Wat die hoofsensasie van die VIIIe Olimpiese Winterspele betref, het Sowjet-atlete dit aan die gehoor voorgehou. Die Noorweërs, wat in 1952 veral kop en skouers was, was met net twee silwer toekennings tevrede. Atlete van die USSR was hierdie keer beter: dit is bewys deur 'n nuwe wêreldrekord (40, 2 s) en E. Grishin se "goud" op 'n afstand van 500 m, sowel as twee wêreldrekords (en natuurlik 2 goue medaljes) op 'n afstand van 1500 m dieselfde Grishin en Yu. Mikhailov. Die Olimpiese rekord op 'n afstand van 5000 m is deur ons B. Shilkov opgestel. Die noordelikes het die oorwinning net een keer gevier - op 10 000 m (die Sweed S. Erickson behaal die 1ste plek).

In bobslee (deuce) het die Italianers silwer en goue medaljes verower, die Switsers het goue medaljes in die viere gewen, en Italië was tevrede met die tweede plek. In enkelskaats het kunstykers van die VSA kampioene geword in die paarprogram - uit Oostenryk.

Die hokkiespelers van die USSR-nasionale span het met selfvertroue al hul mededingers geklop en kampioene van die Olimpiese Spele geword, en die onoorwinlike Kanadese was tevrede met slegs die 3de plek en het die Verenigde State laat voortgaan (hulle het teen die Amerikaners 1: 4 verloor).

As gevolg hiervan het die USSR in die algehele rangorde die eerste lyn geneem - 104 punte en 16 medaljes (7-3-6), die tweede plek was in Oostenryk - 66, 6 punte en 11 medaljes (4-3-4), die derde plek was in Finland - 57 punte en 6 medaljes (3-3-1).