Watter Olimpiese Toekennings Was 'n Aangename Verrassing

Die uitslae van die Olimpiese Spele in Londen, wat op 12 Augustus geëindig het, moet vir die Russiese nasionale span as baie suksesvol beskou word. Nadat hy 'n totaal van 82 medaljes verower het, insluitend 24 goue, 26 silwer en 32 brons medaljes, het die Russiese span met selfvertroue die 4de plek behaal. En wat die totale aantal medaljes betref, was die Russe ver voor die gasheer van die Olimpiese Spele - die atlete van Groot-Brittanje, wat slegs die 3de plek behaal het weens die groot aantal toekennings van die hoogste standaard.

Watter Olimpiese toekennings was 'n aangename verrassing

Natuurlik is enige toekenning by die Olimpiese Spele baie eerbaar vir die atleet en die land wat hy verteenwoordig. Maar selfs onder hulle is daar diegene wat as 'n aangename verrassing gekom het en daarom veral waardevol is. Byvoorbeeld, in die heel eerste dae van die Olimpiese Spele, toe ons span in die algemeen nie baie goed presteer het nie, het Russiese judokas manlike resultate getoon. Dit is nie oordrewe om te sê dat ons atlete die judokenners en veral die Japannese, wat tradisioneel baie sterk in hierdie sport is, letterlik geskok het nie. 'N Besondere aangename verrassing was die goue medaljes van Arsen Galstyan, Mansur Isaev en Tagir Khaibulaev.

'N Onbetwisbare verrassing was die goud van Elena Lashmanova, wat in wedloopwedstryde op 'n afstand van 20 kilometer gewen is. Soos die Olimpiese kampioen self erken het, het sy nie eens van so 'n sukses gedroom nie. Immers, alle sportkommentators en kundiges in hierdie sportsoort het geglo dat die belangrikste aanspraakmaker op die eerste plek 'n ander Russiese vrou was - Olga Kaniskina. Nietemin, in die laaste segment van hierdie moeilikste afstand, kon Lashmanova Kaniskina omseil en 'n Olimpiese goue medalje verower.

En natuurlik kan 'n mens nie versuim om die goud van die Russiese paar roeiers-kajakkers Alexander Dyachenko / Yuri Postrigai op 'n afstand van 200 meter te noem nie. Die Britte, wat tradisioneel sterk roei, is in hierdie dissipline as die onbetwiste gunstelinge beskou, veral omdat Russiese atlete onlangs begin oefen het. Nietemin was dit die Russe wat die goud gekry het, en die gasheer van die Olimpiese Spele was uiteindelik net met die derde plek tevrede.

Die bronsmedalje wat die Russiese pluimbalpaar Valeria Sorokina en Nina Vislova ontvang het, wat die ervare Kanadese duo Alex Bruce / Michelle Lee in die wedstryd om die derde plek verslaan het, was ook 'n aangename verrassing. En presies dieselfde indruk is gemaak deur die bronsmedalje van die hardloper Ekaterina Poistogova, wat die derde plek op 'n afstand van 800 meter behaal het. As ons oor hierdie wedloop gesels, het die atleet nie weggesteek dat dit vir haar baie moeilik was nie. "Maar ek kon die brons haal, het letterlik 'n paar honderdstes van die sekonde op die wenstreep gewen," glimlag Ekaterina.