FIFA Wêreldbeker-halfeindstryd: Brasilië - Duitsland

Op 8 Julie, in die Brasiliaanse stad Belo Horizonte, het die eerste halfeindstryd tussen die spanne van Brasilië en Duitsland plaasgevind. Die hele sokkerwêreld sien uit na hierdie konfrontasie in die hoop dat die spelers uitstaande sokker sal toon. Die finale uitslag het selfs die stoutste verwagtinge oortref.

2014 FIFA Wêreldbeker-halfeindstryd: Brasilië - Duitsland

Die wedstryd het vinnig begin. Die Brasiliane het die bal van die eerste minute af geneem en die doel van die teenstander probeer bedreig. Na die tiende minuut van die vergadering op die veld van die Mineirao-stadion het daar egter gebeure begin plaasvind waarvan die ondersteuners van die Brasiliaanse nasionale span nie eers in die ergste drome kon droom nie.

Op die 11de minuut van die wedstryd, na 'n hoekskop, met die volle aansien van die verdedigers van die Suid-Amerikaanse nasionale span, maak Thomas Muller die telling in die wedstryd oop. Duitsland het met 1 - 0 voorgeloop. Hierdie doel het die hele stadion geskok.

Op die 23ste minuut het Miroslav Klose die rekord opgestel vir doele wat deur een speler behaal is in die raamwerk van toernooie op die wêreldkampioenskap. Klose behaal sy 16de doel op die wêreldkampioenskap van die planeet en omseil sodoende die Brasiliaanse Ronaldo. Duitsland het met 2 - 0 voorgeloop. Soos dit later blyk, was dit net die begin van 'n nagmerrie vir Brasilië.

Die Duitsers het voortgegaan om aggressief aan te val, en die vyfkampioene het onderdruk gelyk. Die resultaat was die Kroos-bal reeds in die 24ste minuut. 3 - 0 - dit was reeds 'n nederlaag teen die 24ste minuut van die wedstryd. Min sou hulle so 'n ontwikkeling van gebeure kon voorstel. Duitsland het al die Brasiliaanse verdediging verpletter.

Op die 26ste minuut maak Kroos 'n dubbelspel. 4 - 0 ten gunste van Duitsland. Die Duitsers het reeds met die gasheer van die kampioenskap begin spot en die hele verdediging van Brasilië binne die strafgebied met hul aangeë uitmekaar geskeur. Maar dit was nie al die doelwitte van die Duitse motor in die eerste helfte nie.

Op die 29ste minuut stuur Khedira die vyfde doel in die doel van die gasheerspan van die Wêreldbeker. Na 'n halfuur van die wedstryd was die telling 5 - 0 in die guns van Duitsland.

Die Brasiliane kon nog nooit van so 'n skok herstel nie. Die eerste helfte het geëindig toe die Scollari-aanklagte heeltemal misluk het.

In die tweede helfte het die Brasilianers uitgekom asof hulle 'n ander span was. Vanaf die eerste minute van die tweede helfte storm die Suid-Amerikaners aan. Daar was verskeie gevaarlike oomblikke by die Neuer-hek. Oscar en Paulinho was veronderstel om te score, maar die Duitse doelwagter het sy span gered.

Na die aanslag van die Brasiliane in die eerste minute van die tweede helfte, het die wedstryd ietwat bedaar. Die Duitsers het opgehou om die Brasiliaanse spelers te laat skep. Die Europeërs het die ywer van die Suid-Amerikaners afgekoel met die sesde doel wat hulle aangeteken het. Plaasvervanger Schürrle maak op die 69ste minuut 'n einde aan die elegantste kombinasie van die Duitsers. 6 - 0 voor Duitsland.

Tien minute later (in die 79ste minuut) maak Schürrle 'n dubbelspel. Na 'n wonderlike aangee van bo het die Duitser die bal eers aangeraak, en met die tweede kragtige slag uit die Brasiliaanse strafgebied het hy die bal in die nabye nege gestuur. Die sportprojektiel het die dwarsbalk getref en vir die sewende keer Cesar se doellyn oorgesteek.

Die groot mislukkings in die verdediging van Brasilië het plaasgevind omdat al die Suid-Amerikaanse spelers minstens een keer gretig was om te score. Dit is die moeite werd om te sê dat hulle heel aan die einde van die wedstryd geslaag het. Aanvanklik, in die 89ste minuut, het 'n ander mislukking in die verdediging van Brasilië egter daartoe gelei dat Ozil een-tot-een met die doelwagter Cesar gegaan het. Die Duitser se slag het egter naby die paal gekom. Die Brasiliane het in die volgende aanval geslaag. Oscar het met die Duitse verdediger en die doelwagter in die strafgebied te doen gekry. Dit het op die 90ste minuut van die vergadering gebeur.

Die eindtelling van 7 - 1 in die guns van Duitsland stuur die Europeërs na die Wêreldbeker-eindstryd, en die Brasiliane moet nou tevrede wees met 'n wedstryd om die derde plek.

Die Duitse span het wonderlike sokker gespeel. Oormatige akademikisme in vorige wedstryde het in die halfeindronde 'n monsteragtige vernietigende aanvallende mag geword. Hierdie wedstryd sal vir altyd in die geskiedenis van die wêreldkampioenskap val as 'n opvoedkundige hulpmiddel vir uitstaande sokker. En die vertoning van die Brasiliaanse spelers in die halfeindstryd van die Wêreldbeker-toernooi in 2014 kan gesien word as 'n duidelike voorbeeld van hoe u nie sokker kan speel nie.