America's Cup 2016: Hersiening Van Die Spel Colombia - Costa Rica

Na oorwinnings in die eerste twee wedstryde, het die Colombiane hul weg na die volgende skof van Copa America 2016 verseker. In die laaste wedstryd moes die nasionale span met Costa Rica vergader.

America's Cup 2016: hersiening van die spel Colombia - Costa Rica

Om aan te hou veg in die toernooi, het die Costa Ricans 'n oorwinning nodig in die wedstryd met Colombia. Boonop was dit wenslik om baie punte aan te teken, want in die geval van die nederlaag van die Amerikaners deur die Paraguayane sou die doelverskil tussen die nasionale spanne van Paraguay en Costa Rica bereken word. Die span wat die hoofsensasie by die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië in 2014 (Costa Rica) geword het, het hul bes gedoen vir hul deel - hulle het 'n oorwinning oor Colombia behaal.

Die wedstryd Colombia - Costa Rica was die opwindendste tot dusver in die toernooi. Die toeskouers het vyf doele aangeteken, waarvan die eerste reeds in die tweede minuut uitgereik is. Venegas van buite die strafgebied het die bal in die heel boonste hoek met 'n pragtige skop gestuur. Costa Rica se nasionale span het met 1: 0 voorgeloop.

Colombia se sokkerspelers het vinnig teruggespring. Reeds in die 6de minuut word die telling op die telbord gelyk. Onderskei deur Frank Fabre. In die toekoms is die spel met tweesnydende aanvalle gespeel, waarin die Costa Ricans meer suksesvol was. Hul aanvallende optrede het 'n eie doel tot gevolg gehad. Die held van die 6de minuut het Fabra die bal in sy eie doel gesny. Tot die vreugde van hul ondersteuners het die sokkerspelers van Costa Rica met 2: 1 voorgeloop (die 34ste minuut was op die stophorlosie).

In die tweede helfte het die doele teen albei teenstanders voortgeduur. Eerstens het die Costa Ricans hul voorsprong vergroot. In die 58ste minuut gee Brian Oviedo 'n hulp aan Celso Borges, wie se skoot in die onderste hoek van die doel akkuraat was. Die Costa Ricans het die voortou geneem met 'n verskil van twee doele. Voor die einde van die wedstryd het die telling op die telbord egter weer verander.

Die Colombiaanse leier Juan Cuadrado het 'n pas na Marlos Moreno Durana, wat die doelwagter van buite die strafskop geskiet het. 'N Sterk gestuurde bal vlieg in die nabye hoek van die doel. Hierdie doel was die laaste in die wedstryd.

Die eindtelling 3: 2 ten gunste van die Costa Rica-nasionale span het die gemoed van die Colombiaanse net voor die uitspeelstryd bederf. En vir die wenners self het dit nie die verwagte uitslag opgelewer nie: die Amerikaners het hul wedstryd teen Paraguay gewen. Die Colombiaanse nasionale span behaal dus die tweede plek in groep A, terwyl Costa Rica na die derde plek sak en van die toernooi uitgeskakel word.