Copa America 2016: Hersiening Van Die Spel Chili - Bolivia

Na 'n onsuksesvolle begin by die Copa America (nederlaag teen Argentinië), moes die Chileense punte in die tweede ronde van die groepfase aanteken. Die teenstanders van die Chileense nasionale span in die tweede wedstryd was sokkerspelers van Bolivia.

Copa America 2016: hersiening van die spel Chili - Bolivia

Albei nasionale spanne het hul eerste wedstryde in die toernooi met dieselfde telling 1: 2 verloor. Die Chileense kon die Argentynse nasionale span nie weerstaan nie, en die Bolivianers het op baie maniere sensasioneel vir die span van Panama verloor. Voor hul tweede wedstryde het albei spanne die taak gegee om te wen om die kans te behou om uit Groep D te kom.

Die wedstryd het begin met die voordeel van die Chileense nasionale span, maar dit het egter nie in die eerste halfuur van die wedstryd tot ernstige puntekanse gekom nie. Eers in die laaste vyftien minute kon die Chileense verskeie akute situasies by die hek van die Boliviaanse doelwagter skep. Pinilla en Sanchez het goeie kanse gehad, maar die treffers van die bekende spelers het nie akkuraatheid gehad nie. Die eerste helfte van die vergadering eindig met nulle op die telbord.

Minder as 'n minuut na die begin van die tweede helfte van die byeenkoms het die Chileense nasionale span die puntetelling geopen. Die Boliviaanse Juan Carlos Anse het die bal naby die strafgebied verloor, wat nie deur Mauricio Pinilla gemis is nie, wat 'n hulp aan Arthur Vidal gemaak het. Chili het reeds in die 46ste minuut met 1-0 voorgeloop.

In die 61ste minuut het die Boliviaanse nasionale span teruggeslaan. Jasmani Campos het die mooiste doel aangeteken. Die Boliviaan het 'n kragtige vryskop in die doelwit geslaan. Claudio Bravo was magteloos. Die getalle 1: 1 het op die telbord verlig.

Nadat hulle die bal verdoel het, het die Chilense nog meer bygevoeg in aanvallende aksies. In die 73ste minuut het Sanchez met 'n vryskop geantwoord, maar die Boliviaanse doelwagter het die bal afgerond, tot heel in die hoek. Arturo Vidal het ook treffende kanse gehad, maar die Bayern-speler het nie akkuraatheid en soms geluk gehad nie.

Die beslissende deel van die wedstryd was 8 minute tot die hooftyd. Chileense sokkerspelers het al hoe gevaarliker op die doel van die teenstander gestoot, toe die skeidsregter uiteindelik in die 8ste minuut van die besering na die punt van die Boliviaanse nasionale span gewys het. Die bal nadat hy in die strafgebied ingedien het, het in die hand van Jasmine Campos beland en die skeidsregter het 'n baie dubbelsinnige besluit geneem. Op die 10de stopminuut het Arturo Vidal nie misgeloop nie - 2: 1 in die guns van Chili.

Die Bolivianers het 'n groot kans gehad om terug te wen. Op die 12de minuut wat bygevoeg is, kon Rodrigo Ramallo uit die voordeligste posisie nie in die hoek van die doel van Claudio Bravo kom nie. Na sy treffer vanaf die elf meter-punt het die bal 'n paar sentimeter van die lat af geslaag.

Die vergadering is afgesluit met 'n telling van 2: 1 in die guns van die Chileense nasionale span. Hierdie wedstryd was een van die mees intense en dramatiese konfrontasies tydens die Copa America in die groepfase.