FIFA Wêreldbeker: Hoe Die VS-Portugal-wedstryd Gespeel Is

Op 22 Junie, in die raamwerk van die tweede ronde wedstryde op die sokkerwêreldkampioenskap, het teenstanders in Groep G. mekaar ontmoet. In die Brasiliaanse stad Manaus het die nasionale spanne van die VSA en Portugal die veld van die stadion betree. Die wedstryd was baie belangrik vanuit die oogpunt van die verdeling van die finale plekke in die groep, aangesien die Portugese die eerste byeenkoms verloor het, en die Amerikaners hul weg na die volgende fase kon verseker.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe die VS-Portugal-wedstryd gespeel is

Die begin van die wedstryd is gekenmerk deur 'n vinnige doel. Reeds in die 5de minuut van die wedstryd het die Portugese Nani die traagheid van die Amerikaners se verdediging benut en die telling in die vergadering geopen. 1 - 0 het die Portugese vinnig gelei.

Na hierdie byeenkoms het die wedstryd in 'n stil modus gegaan, maar daar kan nie gesê word dat die wedstryd sonder gevaarlike oomblikke plaasgevind het nie. Dit is die moeite werd om te erken dat die Amerikaanse spelers in die eerste helfte die doel van die teenstander dikwels bedreig het. Die Amerikaners het verskeie kere gevaarlik van lang afstande op die Portugese doel geskiet. Die Europeërs het ook probeer aanval, maar hulle kon nie superrol-oomblikke skep nie. Ongelukkig vir die Portugese ondersteuners het die spanleier en kaptein, Cristiano Ronaldo, nie sprankelende sokker getoon nie.

Die eerste helfte van die vergadering eindig met 'n minimum telling van 1 - 0 in die guns van die Europeërs, maar daar word gemeen dat die Amerikaanse spelers nie so maklik drie punte sou prysgee nie.

In die tweede helfte het die spelers van die Amerikaanse nasionale span aansienlik bygevoeg. Die Amerikaners het al hoe gunstiger situasies begin kry vir die poort van die Europeërs. Die klok vir laasgenoemde het op die 55ste minuut gelui toe Bradley wonderbaarlik nie aangeteken het nie. Die verdediger van Portugal het die bal van die doellyn skoongemaak.

Cristiano Ronaldo het voortgegaan om sy onvoorbereidheid vir die kampioenskap te toon deur te speel. Miskien het dit ook ander Portugese spelers geraak. Dit het daartoe gelei dat Jermain Jones in die 64ste minuut die telling gelykop gemaak het. Na 'n hoekskop het die bal teruggespring na die Amerikaner, wat die akkuraatste slag van buite die strafgebied gelewer het. Die telling het gelyk geword.

Op 81 minute het die Amerikaanse spelers die ondersteuners van die Portugese span vir die tweede keer geskok. Na die verwarring in die strafgebied van die Europeërs, het die bal in die vrye ruimte na die Amerikaanse speler gespring, wat 'n geverifiseerde aangee na Dempsey gemaak het. 2 - 1 en die Amerikaanse span is jubelend. Dit het gelyk asof die Amerikaners die voordeel nie sou laat gaan nie. Hulle het meer kanse gehad om te score, soms het hulle beter op die veld gelyk. Ons kan sê dat die Klinsman-span verdien het om te wen. Die Amerikaner het egter nogal kortgekom.

Die skeidsregter het 5 minute by die gewone tyd van die wedstryd gevoeg. Die Portugese het probeer aanval, en hierdie impulse is beloon. Toe daar 30 sekondes oor was tot aan die einde van die vergadering, het Ronaldo in die strafgebied gehang, en Silvestre Varela het die telling met sy kop gelyk gemaak.

Die finale uitslag van die wedstryd is 'n gelykopuitslag 2 - 2, wat Portugal nie kan pas nie. Nou moet die Europeërs teen Ghana wen en hoop dat Duitsland die Amerikaanse span sal klop.