Copa America 2016: Hersiening Van Die Spel Haïti - Peru

Die groepfase-wedstryde in Groep B Copa America 2016 het begin met 'n konfrontasie tussen die nasionale spanne van Haïti en Peru. Die byeenkoms van hierdie mededingers het in Washington plaasgevind in 'n stadion met 'n kapasiteit van 75 000 toeskouers.

Copa America 2016: hersiening van die spel Haïti - Peru

Voor die aanvang van die vergadering word die spelers van die Peruaanse nasionale span as die gunsteling van die konfrontasie beskou. Die verskil tussen die atlete in die klas het van die eerste minute af duidelik geword - die Peruanen het heeltemal inisiatief geneem en die hekke van die Haïtiërs gereeld aangeval. Die spelers van die Haïti-nasionale span kon eers teen die middel van die eerste helfte die krag vind vir verskeie sinvolle aanvalle, maar hulle het nie doele aangeteken nie. Die gevaarlikste oomblik van die eerste helfte by die hek van die Peruaanse was 'n vryskop wat deur Mechak Jerome uitgevoer is. Die bal, wat vanaf die afronding van die strafgebied gelanseer is, het oor die dwarslat gevlieg. Daarna het die Peruaanse weer gevaarlik begin aanval, maar die bal het nooit oor die doellyn gekom nie. Op die laaste nippertjie van die helfte is die Haïtiërs deur die pale gered nadat hulle van buite die strafgebied van Edison Flores geslaan het.

Die tweede helfte het ook begin met aanvalle van die Peruaanse nasionale span. Vir die hele wedstryd het die Suid-Amerikaners die doel van die opponent meer keer getref en 'n voorsprong in besit gehad. Gevolglik kon die Haïtianers in die 61ste minuut nie die hek ongeskonde hou nie. 'N Uitstekende aangee van Edison Flores van die linkerflank is deur Paolo Guerero gesluit. Die doel blyk baie effektief te wees: Guerero het in die herfs met sy kop die bal in die doel van die Haïti-nasionale span gebring.

Tot aan die einde van die wedstryd het die telling op die telbord nie verander nie. Die Haïti-nasionale span kon nie voldoende op die verdoelde doel reageer nie. Dit is meer waarskynlik dat die Haïtianers die tweede doel sou kon afstaan.

Die eindtelling 1: 0 behaal die oorwinning van die nasionale span van Peru, wat drie punte verwerf ná die eerste ronde-wedstryd op die Copa America 2016.