America's Cup 2016: Hersiening Van Die Spel Ecuador - Haïti

Die Haiti-nasionale span was 'n duidelike onderdog by Copa America 2016. Nadat albei die eerste wedstryde in Groep B verloor het, het die Haïtianers tydens hul laaste byeenkoms die spelers van Ecuador gekonfronteer, vir wie 'n oorwinning 'n uitgang tot die uitspeelstadium kon geformaliseer het.

America's Cup 2016: hersiening van die spel Ecuador - Haïti

Die spelers van die Ecuadoriaanse nasionale span het die wedstryd meer aktief begin. Reeds in die eerste tien minute van die vergadering het die Ecuadorianers verskeie gevaarlike oomblikke by die hekke van die Haïti-nasionale span geskep. En reeds in die 11de minuut was die eerste bal in die net. Christian Noboa het 'n akkurate aangee vir Enner Valencia, wat die doel van die Haïtianers van buite die strafgebied geslaan het, en die telling in die wedstryd oopgemaak het. Die nasionale span van Ecuador het die voortou 1: 0 geneem.

Op die 20ste minuut het Enner Valencia as assistent opgetree. Na sy afdak in die strafgebied het Haimen Iovi die bal maklik in die leë net gebring. Die nasionale span van Ecuador het hul voordeel vinnig tot twee doele geformaliseer.

Die telling het eers aan die einde van die eerste helfte verander. Dit is egter opmerklik dat die Haiti-nasionale span wat deur Jerome verteenwoordig word, in die 28ste minuut een doel kan speel. Die dwarsbalk het sy slag geslaan.

In die tweede helfte het die Ecuadorianers hul puntevoordeel vergroot. Christian Noboa, wat onder Russiese ondersteuners bekend is, het in die 57ste minuut die telling op 'n verpletterende wyse gebring - 3: 0 in die guns van Ecuador.

In die 78ste minuut gee Enner Valencia sy tweede hulp in die wedstryd. Hierdie keer het hy sy broer Antonio gehelp. Die telling 4: 0 was die eindtelling vir die ontmoeting tussen Ecuador en Haïti.

Die oorwinning van die Ecuadorianers het hierdie span tot die tweede plek in Groep B gebring. Terselfdertyd het die Brasiliaanse nasionale span, wat in die tweede wedstryd van dieselfde groep teen die Perua's verloor het, glad nie in die uitspeelronde gevaar nie.

In die kwarteindronde sal die nasionale span van Ecuador met die gasheer van die toernooi vergader - die Amerikaanse span, en die Haïtianers sal die toernooi na drie nederlae verlaat.