Copa America 2016: Hersiening Van Die Wedstryd VSA - Paraguay

Die gasheer van Copa America 2016 benader die finale wedstryd in Groep A met drie punte na twee konfrontasies. In die laaste ronde moes die Amerikaners met sokkerspelers van Paraguay speel.

Beeld
Beeld

Die Amerikaanse sokkerspelers moes die finale wedstryd wen. Drie punte sou die Amerikaners toegang tot die uitspeelfase van die toernooi gewaarborg het, terwyl 'n gelykop uitslag slegs teoretiese kanse sou laat om die stryd om die America's Cup voort te sit. Die Paraguayane, wat in die eerste ronde-wedstryd slegs 'n punt verdien het, het slegs 'n oorwinning en 'n gunstige uitslag nodig gehad in die konfrontasie tussen Colombia en Costa Rica.

Die wedstryd het nie skouspelagtig geword vir die ondersteuners nie. Die Paraguane het meer balbesit tydens die byeenkoms gehad, en het die doel van die teenstander meer gereeld aangeval (die Suid-Amerikaanse span het 'n beduidende voordeel in skote gehad). Die Paraguayane het egter niks noemenswaardigs uit die voordeel geput nie. Inteendeel, in die eerste helfte van die eerste helfte het die Amerikaanse spelers verskeie teoretiese kanse op 'n doel gehad. Reeds voor die verstryking van 'n halfuur van die wedstryd is twee gevaarlike gooi naby die strafgebied van Paraguay toegeken. Amerikaanse voetballers se slae het nie akkuraatheid gehad nie.

Op die 27ste minuut was die telling in die vergadering steeds oop. Gaisy Zardes (VSA) het 'n aangee na die Paraguayaanse strafgebied geslaag, wat al die verdedigingsprobleme van die Suid-Amerikaanse verdediging deurgesny het. Van die strafskop af was Clint Dempsey akkuraat. Die nasionale span van die toernooi-gasheer het met 1: 0 die voortou geneem. Die eerste helfte eindig met hierdie telling.

In die tweede segment van die wedstryd het die Paraguayane probeer om die agterstand uit die weg te ruim. Op die 48ste minuut was die Amerikaners minder. Deandre Yedlin is vir die tweede geelkaart van die veld gestuur. Die voordeel vir een speler het die Suid-Amerikaners nie gehelp om die telling gelyk te maak nie. 'N Paar minute voor die einde van die wedstryd het die Paraguayane geslaag, maar die doel is gekanselleer weens 'n onkantposisie.

Tot die eindfluitjie het die telling nie verander nie. Die Amerikaners het 'n moeilike oorwinning behaal, wat die gasheer met ses punte in staat gestel het om die eerste plek in Groep A te behaal. Paraguay se nasionale span verlaat die toernooi.