America's Cup 2016: Hersiening Van Die Wedstryd VSA - Costa Rica

Nadat die Amerikaanse span in die eerste ronde van die Copa America-gasheer in 2016 verslaan is, moes die Amerikaanse nasionale span punte aanteken in die wedstryd teen Costa Rica. Die tweede ronde vir die Amerikaners was op die oomblik die deurslaggewende wedstryd in die toernooi.

America's Cup 2016: hersiening van die wedstryd VSA - Costa Rica

Die Amerikaanse nasionale span het 'n oorwinning teen Costa Rica nodig gehad om die stryd om 'n plek in die uitspeelstryd voort te sit. Costa Ricans moes op hul beurt ook hul punte aanvul. Daarom moes die spel hardkoppig geword het, maar in werklikheid het dit nie gebeur nie.

Die Amerikaners het vinnig 'n rekening oopgemaak. Die Costa Ricaanse Christian Gamboa het reeds in die 8ste minuut in sy eie strafgebied gefouteer, wat tot 'n onmiddellike strafskop gelei het. Die Amerikaanse leier, Clint Dempsey, wat prominent was in die eerste wedstryd met Colombia, het van geen punt misgeloop nie. Die Amerikaners het met 1: 0 die voortou geneem.

Reeds voor die einde van die eerste helfte kon die Amerikaanse sokkerspelers hul teenstanders nog twee keer ontstel en die telling teen die 42ste minuut op 'n verwoestende punt gebring. Aanvanklik, toe die 37ste minuut op die telbord was, het Jermaine Jones die bal in die hoek gesit met 'n eenmalige skoot van buite die strafskopgebied, en Bobby Wood, drie minute voor die einde van die eerste helfte met Clint Dempsey se aangee, het 3: 0 in die guns van die VSA-span behaal …

In die tweede helfte het die spelers van Costa Rica hul aktiwiteite verskerp, maar kon nie punte aanteken nie. Brian Ruiz het in die 62ste minuut 'n uitstekende kans gehad, maar die doelskieter het 'n paar sentimeter kort - die bal het die paal getref.

Aan die einde van die wedstryd (82 minute) het die Costa Ricaanse verdediger 'n ernstige fout in sy eie strafgebied begaan en Graham Zusi het die finale uitslag van die vergadering vasgestel en die bal in 'n leë net laat rol.

Die eindfluitjie het die spanne gevang met die telling 4: 0 in die guns van die VSA se nasionale span. Na die tweede ronde het die kampioenskapsgashere dus drie punte behaal, en die Costa Ricaanse spelers bly met die enigste punt behaal en val tot die vierde plek in Groep A.