Copa America 2016: Hersiening Van Die Wedstryd Argentinië - Panama

In die wedstryd van die eerste ronde van die groepfase van Kwartet D, het die nasionale span van Argentinië die Chileense nie sonder moeite verslaan nie. Die tweede mededinger van die blou-en-wit in die toernooi was die minder ambisieuse span - die Panama-span.

America's Cup 2016: hersiening van die wedstryd Argentinië - Panama

Argentinië se nasionale span word beskou as die belangrikste gunsteling van die herdenking van die America's Cup in sokker. In hierdie verband moes die wedstryd met die nasionale span van Panama nie baie moeilik vir die Argentyne gewees het nie. Daar was geen sensasie op die veld nie. Argentinië se nasionale span het 'n totale voordeel gehad en 'n groot en selfversekerde oorwinning behaal.

In die beginspan van die Argentyne was daar weer geen kaptein nie. Lionel Messi is nog nie gereed om vir die nasionale span te speel ná 'n besering nie. Maar selfs sonder Messi het die Argentyne 'n vroeë doel aangeteken. In die 7de minuut hang Angel Di Maria van die vryskop goed in die gebied van die doelwagtersplein, waar Nicolas Otamendi die bal met sy kop in die net stuur. Argentinië het die voortou met 1: 0 geneem.

55 duisend toeskouers het langer as 'n uur op die tweede doel van die Argentyne gewag, hoewel Gonzalo Higuain selfs in die eerste helfte die voordeel van die gunstelinge kon vergroot. In die 61ste minuut het Lionel Messi se langverwagte toetrede tot die veld plaasgevind, en sewe minute later het die Argentynse kaptein sy eerste doel in die toernooi aangeteken met 'n akkurate skoot van buite die strafgebied.

Lionel het nog twee keer gedruk. Eerstens, in die 78ste minuut, het die leier van die Argentyne se aanvalle die voorste nege met 'n vryskop getref en daarna drie minute voor die einde van die vergadering 'n driekuns behaal.

Die finale telling op die telbord is deur 'n ander ster-aanvaller van die Argentynse nasionale span Sergio Aguero vasgestel. Die doelskieter het die bal in die 90ste minuut met sy kop in die doel gestuur na 'n afslag van Marcos Rojo.

Die eindtelling van die wedstryd 5: 0 ten gunste van die Argentynse nasionale span het die wenners toegang tot die uitspeelstadium verseker. Die Argentyne het twee oorwinnings ná twee wedstryde in die toernooi. Panama het nog net drie punte oor.