Copa America 2016: Hersiening Van Die Wedstryd VSA - Colombia

Die aand van 4 Junie 2016 het die Copa America-jubileumtoernooi in die VSA begin, gewy aan die eeufees van die sokkerfederasies in Suid-Amerika en die honderdste herdenking van die toernooi onder die Latyns-Amerikaanse nasionale spanne. Die gesogte kompetisie word bygewoon deur nasionale Suid-Amerikaanse spanne, asook spanne uit Sentraal- en Noord-Amerika. Die openingswedstryd het in San Francisco plaasgevind. Die spanne van die VSA en Colombia het meegeding.

Copa America 2016: hersiening van die wedstryd VSA - Colombia

Die aanvangswedstryd van Copa America in 2016 het in 'n intense tempo begin. Die spanne het vanaf die eerste minute aktief probeer om vir hulself punte aan te teken, maar in die eerste vyf minute was daar geen gevaarlike situasies aan die hek van die Amerikaners of in die strafgebied van die Colombiaanse nasionale span nie. Die wedstryd is in die 8ste minuut met 'n doel opgeblaas. Die Colombiaanse nasionale span het die reg vir 'n hoek van die regterflank gewen. Edwin Cardona se briljante opslag in die strafskop het sy geadresseerde gevind. Die verdediger van AC Milan en Colombia, Cristian Zapata, het die bal met 'n eenmalige skop in die doel gestuur. Colombia het met 1-0 voorgeloop.

Na die gemiste doel het die Amerikaners probeer om geluk by ander mense se hekke te soek, maar die aanvalle van die Amerikaanse nasionale span het duidelik nie die skerpte van die aanvalle ontbreek nie. Vir die hele eerste helfte kan slegs Clint Dempsey se skop van buite die strafgebied op 36 minute onderskei word. Die bal vlieg naby die doelpaal van die Colombiaanse nasionale span.

Aan die einde van die helfte kon die Colombiaanse hulself weer onderskei. Eerstens het die Suid-Amerikaanse sokkerspelers die aanvallende impuls van die Amerikaanse span afgeskiet, en daarna was hulle geregtig op 'n straf. In die 41ste minuut het die Colombiaanse kaptein, James Rodriguez, nie misgeloop nie. Met die rustyd het die spanne 'n voorsprong van twee doele van die Colombiaanse nasionale span behaal.

Die VSA se nasionale span kon nie die tweede helfte aktief begin nie. Die eerste vyftien minute het die Colombiaanse vol vertroue die inisiatief besit. Eers in die 59ste minuut het die Amerikaners die reg tot die eerste hoek gekry, waarna daar 'n gevaar by die hekke van Ospina was. Clint Dempsey het sy kop geslaan, maar die doelwagter, saam met 'n Colombiaanse verdedigingspeler, kon die bal by die lyn stop. In die 64ste minuut het dieselfde Dempsey gevaarlik geskiet vanaf 'n vryskop, maar die eerste nommer van die Colombiaanse het die slag afgeweer.

In die laaste vyftien minute is die vergaderings nie met doele bekroon nie. Die Colombiaanse nasionale span het die beste kans gehad om te score. In die 77ste minuut het Carlos Bacca een-tot-een met die Amerikaanse doelwagter gegaan, maar die Colombiaanse aanval het die dwarslat getref.

Die eindtelling van die byeenkoms 2: 0 ten gunste van die Colombiaanse nasionale span het die Suid-Amerikaners in staat gestel om die eerste drie punte in die toernooi aan te teken en tydelik die puntelys van Groep A aan te voer.