Copa America 2016: Hersiening Van Die Wedstryd Brasilië - Ecuador

Die Brasiliaanse sokkerspan by alle groot toernooie word tereg as een van die gunstelinge in elke wedstryd beskou. Dit was dus voor die eerste byeenkoms van die vyfmalige wêreldkampioene op die Copa America 2016. Die mededingers van die Brasiliane was sokkerspelers van Ecuador.

Copa America 2016: hersiening van die wedstryd Brasilië - Ecuador

Die finale uitslag van die wedstryd was onvoorspelbaar vir die meerderheid sokkerliefhebbers. Ten spyte van die bevoordeling van die Brasiliane, kon die Ecuadoriaanse sokkerspelers van die eerste notule van die vergadering die ordentlike sokker teen die Pentacamps teenstaan. Die hele eerste helfte is gelykop gespeel. Die spanne het probeer om met aanval tot aanval te reageer, alhoewel die spelers nie gevaarlike en regtig kanse geskep het vir die teenstanders se doel nie.

In die eerste vyf-en-veertig minute het die Brasiliane slegs vier houe geslaan, waarvan slegs een die teiken getref het. Dit is in die sesde minuut deur Filipe Coutinier getref. Vir die eerste helfte van die byeenkoms het Ecuadorianers met slegs twee houe geantwoord, terwyl die Brasiliaanse doelwagter eers in die spel gekom het nadat Ener Valencia op 37 minute uit 'n vryskop geslaan het. Die eerste helfte het gelykop geëindig.

Die tweede helfte van die vergadering is gekenmerk deur 'n baie kontroversiële beslissing van die kant-skeidsregter, wat die finale uitslag van die wedstryd beïnvloed het. In die 66ste minuut het die Ecuadoriaanse spelers 'n voorbeeldige aanval uitgevoer, waarna Montero van die linkerflank af in die strafskop geskiet het. Die bal gly oor die hande van die Brasiliaanse doelwagter en rol in die doel. Die nuuskierigheid van die episode het nie die opregte vreugde van die Ecuadoriane beïnvloed nie, maar die doel is gekanselleer. Te oordeel na die herhalings van die episode, het die syskeidsregter verkeerdelik vasgestel dat die bal tydens die kruising van Montero agter die doellyn was. Die telling bly onveranderd - 0: 0.

Tot die eindfluitjie het die getalle op die telbord nie verander nie, hoewel die Brasiliaanse doelskieter Lucas in die 84ste minuut nie die puntekans kon verwesenlik nie. Die voorspeler kon nie die bal in die leë hoek van die doelkop afsteek nie.

Volgens die uitslae van die vergadering het die spanne een punt aangeteken, maar na afloop van die wedstryd het die afrigtingspan en die Ecuadoriaanse sokkerspelers gekla dat die doel van die span weggeneem is. Terselfdertyd is die beskuldigings teen die arbiters in die interpretasie van die episode op die 66ste minuut nie ongegrond nie.