Eerste Skof 1/8 FIFA Wêreldbeker: Brasilië Teen Chili

Op 28 Junie het die hele Brasilië geleef in afwagting op die eerste wedstryd van die 1/8 eindronde van die FIFA Wêreldbeker, waarin die gasheer van die Wêreldbeker-toernooi met die nasionale span van Chili vergader het. Die konfrontasie tussen die Brasiliane en die kompromislose Chileense het in die stadion in die stad Belo Horizonte plaasgevind.

Eerste skof 1/8 2014 FIFA Wêreldbeker: Brasilië teen Chili

In die eerste minute van die vergadering het albei spanne die teenstander in elke afdeling van die veld 'n harde stryd opgelê. Dit was alreeds die uitspeelstadium, dus is alle magte in 'n spesifieke wedstryd gewerp. Die simbool van die magstryd op die groen grasperk van die Mineirao-stadion kan Vidal se tegniek genoem word, wat hy op Neymar se heup gevang het. Die Chileen kon die afguns van NHL-hokkiespelers wees.

Wat die spel betref, kon die toeskouers op die tribune nie verveeld raak nie. Reeds op die 18de minuut van die vergadering, na 'n hoekskop, het die gasheer die telling geopen. Die Brasiliaanse kaptein, Silva, kop die bal na die verre paal, waar David Luiz die aangee voltooi. Die telling word 1 - 0 in die guns van Brasilië. Wat op daardie oomblik op die tribune gebeur het, noem die sportkommentator 'n uitdrukking wat in die geskiedenis sal opgaan: 'Brasiliane op die tribune het 'n massiewe orgasme beleef.' Dit was die groot vreugdevolle waansin van die talle aanhangers. Die Brasiliane moes egter lank nie bly wees nie.

Op die 32ste minuut stuur Alexis Sanchez die bal in die hoek van Cesar se doel met die akkuraatste skoot van buite die strafgebied. Die nommers 1 - 1 verlig op die telbord, wat die Chileense aanhangers reeds in 'n stadium van ekstase gelei het.

Die eerste helfte van die vergadering is geëindig met 'n gelyke telling.

In die tweede helfte is dieselfde moeilike wedstryd op die veld waargeneem. Daar moet toegegee word dat die Brasiliane 'n geringe gebiedsvoordeel gehad het, maar die Chileense gevaarlike teenaanvalle. Die spanne het goeie punte gekry, maar die telling op die telbord het nie verander nie - die hooftyd van die wedstryd was gelykop 1 - 1.

In die ekstra 30 minute was die Brasiliane meer aktief, en die Chili-span het met hul laaste krag teruggeveg. Die massiewe verdediging van die Chileense is bewonderenswaardig - die Brasiliaanse span het nie een kans gehad om 'n doel aan te teken nie. Maar die Chileense het byna al die hoop van die kampioenskapseienaars "begrawe". In die laaste minute van die ekstra tyd het Pinilla 'n monsteragtige hou op die doel van Cesar geslaan. Die doelwagter was hulpeloos, maar die bal het die dwarslat getref. Dit lyk asof die geluid van die doelpaal dwarsdeur Brasilië weerklink. Die vyfkampioene is baie gelukkig.

Verlengde tyd het geen doele behaal nie, en die spanne het die verhouding in 'n reeks strafdoele uitgesorteer. Die sportgeluk was aan die kant van die kampioenskapgashere - hulle wen 3 - 2. Terselfdertyd het die finale slag van die Chileense van die punt af die paal getref. Weereens het 'n paar sentimeter Chili van die gekoesterde doel geskei. As gevolg hiervan was hierdie treffer die laaste in die wedstryd. Die Brasiliane haal die kwarteindronde en wag op die wenner van die Colombia - Uruguay-wedstryd. Die Chileense gaan huis toe, maar niemand sal hierdie spelers by die huis verwyt oor hul vertoning nie. Dit was 'n waardige span waarvan die kampioenskap ongelukkig afskeid neem.