Brasilië - Kroasië: Hoe Die Eerste Wedstryd Van Die Wêreldbeker-toernooi Geëindig Het

Op 12 Junie 2014 het die belangrikste sokkertoernooi van die vierjaarperiode begin - die Wêreldbeker-toernooi het in Brasilië begin. In die openingswedstryd moes die grootste gunsteling van die kampioenskap (Brasiliane) met 'n sterk mededinger uit Europa speel - die nasionale span van Kroasië.

Brasilië - Kroasië: hoe die eerste wedstryd van die 2014 Wêreldbeker-toernooi geëindig het

Die openingswedstryd vir die Wêreldbeker-sokkertoernooi het in die stad Brasilië, São Paulo, in die Arena Corinthians-stadion plaasgevind. 'N Volledige arena het gewag op die eerste wedstryd van die Brasiliaanse nasionale span.

Na die aanvang van die fluitjie het die oorverdowende gedreun van die ondersteuners die Brasiliërs vorentoe gedryf. Op die 11de minuut was die hele gasheerland van die Wêreldbeker-toernooi egter geskok. Die verdediger van die vyfmalige wêreldkampioen Marcelo het die bal in sy eie doel gesny, en die Kroate het in die wedstryd die voortou geneem. Na 18 minute het die hoofster van die Brasiliaanse nasionale span, Neymar, die balans herstel en die bal met die akkuraatste lae skop van buite die strafskopgebied tot in die hoek van die doel gestuur. Die telling in die wedstryd het gelykop geword - 1 - 1.

Na die rustyd het die Brasiliane probeer om nog een doel aan te teken. Hulle slaag daarin om dit nie uit die wedstryd te doen nie, maar vanaf die strafskop. Neymar het die Pentacampions op 71 minute laat voorloop: 2 - 1. In die laaste minute het die Kroate probeer terugkom. Die doelwagter het die Brasiliane verskeie kere gered. As gevolg hiervan het die onwrikbare reël van sokker gewerk, en reeds in die verkorte tyd het die jong talent van Brasilië Oscar, wat na die doel gespring het, die bal in die net gestuur en die finale telling 3 - 1 gestel.

Die Brasiliaanse nasionale span het hul eerste wedstryd in die toernooi gewen. Ons moet egter erken dat die vyfkampioene drie punte baie moeilik gekry het. Verskeie opwindende wedstryde wag op die ondersteuners.