FIFA Wêreldbeker: Hoe Spanje Teen Chili Verloor Het

Op 19 Junie, in die tweede wedstryd van die dag in die beroemde stadion in Rio de Janeiro "Maracana", het die beslissende wedstryd vir die Spaanse nasionale span vir die voortsetting van die stryd in die Wêreldbeker-toernooi plaasgevind. Die teenstanders van die huidige wêreldkampioene was die onversetlike Chileense.

Ispania - Chili_

Die Spaanse nasionale span, wat die aanvangswedstryd van Nederland (1 - 5) verloor het, het geen reg gehad om 'n fout in die tweestryd met die Chileense te maak nie. Die hoofafrigter van die "rooi woede" het 'n aantal veranderinge in die beginspan van die span aangebring. In die besonder was daar geen plek aan die basis van die beroemde middelveldspeler Xavi nie. Die Spanjaarde het 'n oorwinning nodig gehad om die stryd om uit die groep te kon voortgaan, voort te sit.

Die wedstryd het begin met 'n gevaarlike aanval van die Suid-Amerikaners, maar daar was geen vinnige doel nie. Die Spanjaarde het met 'n aangrypende oomblik geantwoord, maar die doelwagter het die Chileense nasionale span gered. Op die 20ste minuut van die byeenkoms het die Spaanse spelers, nadat hulle die bal in die middel van die veld verloor het, 'n vinnige teenaanval op hul eie doel gekry, wat die gevolg was van Eduardo Vargas. Die nasionale span van Chili het die voortou geneem, maar op daardie stadium het dit gelyk of dit die Suid-Amerikaners niks voorsien nie.

'N Paar minute later het Diego Costa op die kort afstand getref, maar die doel mis. En toe kry Spanje die tweede doel in hul eie net. Aan die einde van die eerste helfte het Alexis Sanchez 'n vryskop geslaan, maar Casillas is gered. Die bal het egter na die Chileense speler Charles Arangis gespring, wat van 'n toon na die doel geskiet het. Dit was 44 minute in die helfte, en die Chileense het met 2 - 0 voorgeloop. Die eerste helfte van die vergadering was verby.

In die tweede wedstryd het die Spanjaarde hulle gehaas om aan te val. Busquets het 'n groot kans gehad, maar hy het daarin geslaag om die byna leë doel van enkele meter nie te tref nie. Die Chileense daarenteen het in die eerste helfte van die tweede helfte nie eers daaraan gedink om aan te val nie, maar het die verdediging behou. Daar moet erken word dat die Suid-Amerikaners dit gedoen het. Spanje het nie soveel geskep as wat sy aanhangers wil hê nie.

Na 70 minute het die Chileense skaars teenaanvalle begin maak. In een van hulle kon Mauricio Isla die hele intrige “doodmaak”. Die speler van Juventus kon egter nie die pas voltooi nie. Isla het na die bal in die takel gegly en bokant die leë hoek van die doel geskiet. Daarna het die Spanjaarde in angs voortgegaan om aan te val, langafstandskote gelewer, maar Chili se doelwagter Bravo het nie toegelaat dat die bal oor die doellyn gaan nie.

Die eindtelling van 2 - 0 in die guns van Chili stel die Spanjaarde in staat om hul tasse te begin inpak en voor te berei om huis toe te vlieg. Die Suid-Amerikaners haal die Nederlanders in en in die derde ronde sal hulle om die eerste plek in groep B speel. Tot dusver het Chili en Nederland 6 punte elk.