Uruguay Teen Costa Rica: Brasilië Se Eerste Wêreldbeker-sensasie

Wedstryde in een van die moeilikste groepe van die FIFA Wêreldbeker in Brasilië is op 14 Junie in Fortaleza in die Castelan-stadion afgeskop. In Kwartet D het die regerende kampioen van Suid-Amerika, die Uruguayane, met die nasionale span van Costa Rica vergader.

urugvai_costa-rica

Die eerste helfte van die wedstryd het in baie punte nie verskil nie. Neutrale aanhangers het die volste reg gehad om te erken dat dit een van die verveligste helftes in die toernooi was. Een doel in die stadion, met plek vir ongeveer 64 000 toeskouers, het egter plaasgevind. Een van die beste doelskieters ter wêreld, die Uruguayaanse aanvaller Edinson Cavani, het die telling vanaf die strafskop oopgemaak. Uruguay neem die voortou met 1 - 0. Dit lyk asof die Suid-Amerikaners na die rustyd die teenstander sal druk. Maar in werklikheid het alles anders verloop.

In die tweede helfte het Costa Rica uitgekom asof 'n ander span was. Interessante aanvalle van die verteenwoordigers van Sentraal-Amerika het begin draai, en die Uruguayane het niks voorlangs gewys nie. Campbell se doel in die 54ste minuut was heel natuurlik. 'N Costa Ricaanse speler het die doelwagter Muslera van buite die strafskop geskiet.

Drie minute later neem Duarte Costa Rica met 2 - 1 voor. Hierdie byeenkoms was reeds 'n skok vir die Uruguayaanse span. Laasgenoemde het daarin geslaag om twee keer in drie minute te mis.

Daar moet erken word dat die Uruguayaanse nasionale span, nadat hy twee doele afgestaan het, niks by die doel van die opponent kon skep nie. Inteendeel, 84 minute was noodlottig vir Suid-Amerikaners. Die plaasvervanger Urenya teken die derde doel aan na 'n skitterende deurdringende pas in die Uruguayaanse strafgebied. 3 - 1 ten gunste van Costa Rica.

Die eindfluitjie van die skeidsregter het die belangrikste sensasie van die eerste drie speeldae op die Wêreldbeker-toernooi aangeteken. Costa Ricans het daarin geslaag om die Uruguayaanse nasionale span met 3 - 1 te klop.