Copa America 2016: 'n Oorsig Van Die Vergadering Tussen Ecuador En Peru

Die konfrontasie tussen die nasionale spanne van Ecuador en Peru in die tweede ronde van die groepfase van Kwartet B sou deurslaggewend wees vir albei spanne. Dit was volgens die voorspellings van kenners hierdie spanne wat moes veg vir die tweede plek in die groep waar Brasilië speel.

Copa America 2016: 'n oorsig van die vergadering tussen Ecuador en Peru

Die wedstryd tussen die nasionale spanne van Peru en Ecuador was opwindend en intens. Ondanks die feit dat die Ecuadorianers 'n statistiese voordeel gehad het, is die vergadering gehou as 'n konfrontasie tussen heeltemal gelyke spanne. Ekwadoriaanse sokkerspelers was twee keer so geneig om die teenstanders se doel te bereik (18 teenoor 9), terwyl slegs elke derde skop van elke span die doellyn bereik het. In besit van die bal was die voordeel aan die kant van die Ecuadorianers (56% tot 44%). Die uitslag van die wedstryd word egter bepaal deur die syfers op die telbord en nie deur statistieke nie.

Reeds in die 5de minuut van die vergadering is die telling deur die Peruaanse geopen. Christian Cueva het die Ecuadoriaanse doelwagter Alexander Dominguez geen kans gelaat nie. In die 13de minuut kon Edison Flores die voorsprong van die nasionale span van Peru verdubbel. Nadat hy twee doele afgestaan het, het dit gelyk of die Ecuadoriaanse nasionale span min kans gehad het om minstens 'n paar punte in die wedstryd aan te teken, maar sokker is dikwels onvoorspelbaar.

Ecuadoriaanse sokkerspelers het in die tweede helfte van die eerste helfte meer aktief begin optree, wat gelei het tot 'n doel deur Enner Valencia ses minute voor die einde van die eerste helfte van die byeenkoms. Nadat hy 'n aangee in die strafgebied ontvang het, het die Ecuadorier akkuraat verby die doelwagter van die nasionale span van Peru geskiet en laat die laaste geen kans nie. Die spanne vertrek na die rustyd met die Peruaanse voorsprong in een doel.

Die tweede helfte van die vergadering het begin met 'n effense voordeel van die Ecuadorianers. Dit was as gevolg van die telling op die telbord. Die aanvallende spelers se inisiatief is reeds in die 48ste minuut beloon. Miller Bolaños vergelyk die syfers op die telbord - 2: 2.

Die res van die wedstryd kon die spanne nie die ander se doel bereik nie, hoewel hulle goeie kanse hiervoor gehad het. Die eindtelling van die wedstryd 2: 2 lyk billik. Die Peruane het die vergadering goed begin, en die Ecuadoriaanse spelers kon hul karakter wys en die gety van die konfrontasie laat draai.

Volgens die uitslag van die vergadering kry die spelers van Peru vier punte ná twee rondes, en die Ecuadorianers het twee punte. Laasgenoemde se kans om uit die groep te kwalifiseer, lyk egter beter, aangesien die mededingers van Ecuador in die laaste wedstryd van Groep B die nasionale span van Haïti sal wees, en die Peruaans met Brasilië sal speel.