FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Wedstryd Nederland-Chili Gespeel Is

Op 23 Junie, in die stadion in Sao Paulo, is die derde ronde-wedstryd in groep B. gehou. Die volgende byeenkoms van die sokkerwêreldkampioenskap het die stryd tussen die nasionale spanne van Nederland en Chili aan die gehoor voorgelê. Albei spanne het die eerste twee wedstryde gewen, en die lot van die eerste plek in Kwartet B is in die vergadering onder bespreking beslis.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe die wedstryd Nederland-Chili gespeel is

Die hoofafrigter van die nasionale span in Chili het nie die leiers van die span in die beginspan vrygelaat nie. Kykers het Arturo Vidal byvoorbeeld nie in die wedstryd gesien nie. Net so het die Nederlandse nasionale span sonder sommige van sy leiers gespeel. Het dus nie aan die Van Persie-wedstryd deelgeneem nie. Dit alles het die gehoor egter nie verhinder om goeie hardnekkige sokker te sien nie.

Dit is opmerklik dat die spanne versigtig gespeel het, tot 'n sekere mate selfs gesluit het. Daar was 'n gevoel dat albei spanne eerstens probeer om hul doel te verseker. Die loting in die wedstryd het die Nederlanders vanaf die eerste plek in die groep na die uitspeelwedstryd gebring, en die Suid-Amerikaners het dus slegs 'n oorwinning nodig gehad om die finale Nederlandse leierskap in Kwartet B uit te daag. in die eerste helfte van die vergadering. Die eerste helfte het egter met 'n nul-telling geëindig.

In die tweede helfte van die vergadering het die spanne 'n bietjie opgewek. Maar selfs hier was dit nie nodig om oor uiters gevaarlike oomblikke te praat nie. Hierdie wedstryd het herinner aan 'n toutrekkery, ietwat soortgelyk aan voorbereiding vir ernstige uitspeelwedstryde. Gevaarlike oomblikke word steeds selde geskep. Daarom het dit gelyk of die wedstryd gelykop sou eindig. Die gehoor het egter die doelwitte gesien.

Op 77 minute na 'n hoekskop het Hollander Leroy Fer met 'n kopskoot geslaag om die eerste doel van die wedstryd aan te teken. Die Chileense het probeer terugkom, maar die Suid-Amerikaners het misluk. En aan die einde van die vergadering het hulle meer gemis. Arjen Robben het reeds in die verkorte tyd op die linkerflank deurgebreek en in die strafskop geskiet. Memphis Depay het op die oordrag gereageer, wat die finale rekening uitgereik het. 2 - 0 wen Nederland en behaal met nege punte die eerste plek in die groep B van die Wêreldbeker. Chileense bly met ses punte op die tweede puntelys. Albei spanne wag nou op hul groep A-mededingers in die uitspeelwedstryd.