FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Wedstryd Gespeel Is Japan - Colombia

Colombia het reeds 'n plek in die Wêreldbeker-uitspeelstryd verseker. Die Japannese het min kanse gehad om uit Groep C te kom. Hiervoor moes die Asiërs die Colombiërs klop en hoop op 'n gunstige uitslag van die byeenkoms van teenstanders wat in 'n parallelle wedstryd gespeel het (Ivoorkus - Griekeland).

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe was die spel Japan - Colombia

Die Colombiaanse en die Japannese het op 24 Junie die veld in die Brasiliaanse stad Cuiaba aangepak. Die Suid-Amerikaners het reeds toegang tot die beslissende stadium van die toernooi verseker. Die hele vraag was wat die finale plek in Groep C Colombia sou inneem. Die teenstanders was reeds bekend. Die eerste in die naburige groep was die spelers van Costa Rica, en die tweede was die span van Uruguay.

Die spel is baie stadig gespeel. Die Colombiaanse nasionale span in die beginspan het slegs drie spelers van die basis af opgestel. Maar dit het die kwaliteit van die spel nie radikaal beïnvloed nie. Ten spyte van die feit dat die Japannese in die eerste helfte meestal die bal in besit gehad het, is die telling deur die Suid-Amerikaners geopen. In die 16de minuut het Cuadrado die getalle op die telbord van die strafskop af verander. Colombiaanse het met 1 - 0 voorgeloop.

Die Japannese het min aanvalle gedoen. Ons kan 'n paar skote van die stel opmerk teen die doel van die Colombiaanse doelwagter. Honda het geslaan, maar dit het nie tot 'n doel vir die Suid-Amerikaners gelei nie.

Die Asiërs het egter in die laaste sekondes van die helfte steeds teruggespring. Okazaki, nadat hy Honda bedien het, het die hek van die Colombiaanse nasionale span getref. Sodoende het die spanne vir 'n blaaskans gegaan met 'n gelyke telling - 1 - 1.

Die Colombiaanse het die tweede helfte met aanvalle begin. Reeds in die 55ste minuut van die wedstryd stuur Martinez die tweede doel in die doel van die Asiërs. Jackson het in die verste hoek van buite die strafgebied geskiet en die Japanse doelwagter geen kans gelaat nie.

Na nog 'n verdoelde doel het die Japannese probeer om die wedstryd na die Colombiaanse helfte van die veld oor te dra. Soms het die Asiërs belowende aanvalle gekry, maar hulle het nie met 'n doel vorendag gekom nie.

Die Colombiane het op teenaanvalle gespeel. Een daarvan in die 82ste minuut het gelei tot die derde doel wat aangeteken is. Jackson Martinez het 'n dubbele punt aangeteken. Die aanvaller op die swaai in die strafgebied verwyder die verdediger van die Japannese en stuur die bal in die verste hoek van die Asiërs se doel met die akkuraatste dribbelslag van sy linkervoet. Colombia het met 3 - 1 voorgeloop.

In die 90ste minuut het Rodriguez die finale verpletterende telling opgestel. Nadat hy die verdediger van Japan in die strafveld geslaan het, gooi hy die doelwagter van die Asiërs met 'n grasieuse hou.

Die finale uitslag van die vergadering is 4 - 1 in die guns van Colombia. Die Suid-Amerikaners kom uit die eerste plek in Groep C na die uitspeelwedstryd van die kampioenskap, en wys met hul spel dat nie net die spanne van Brasilië en Argentinië as die gunstelinge van die toernooi beskou kan word nie. Baie kenners kan die idee uitspreek dat Colombiaanse mense die hoogste gehalte en skouspelagtige sokker in die kampioenskap toon.