FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Wedstryd Gespeel Is Honduras - Switserland

Op 25 Junie, in die Brasiliaanse stad Manaus, het die Switserse nasionale span die laaste wedstryd in die groepfase tydens die FIFA Wêreldbeker in Brasilië gespeel. Die mededingers van die Europeërs was die Honduras-span, wat in die beslissende stadium van die toernooi nie meer 'n kans gehad het om die stryd voort te sit nie.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe die wedstryd gespeel is Honduras - Switserland

Die Switser het 'n oorwinning nodig gehad. Terselfdertyd het die Europeërs gehoop dat die Ecuadoriaanse span Frankryk nie in 'n parallelle wedstryd sou klop nie. Die Switserse spelers het die wedstryd baie aktief begin. Reeds in die eerste minute het oomblikke vir die spelers van Honduras begin verskyn. Reeds op die 6de minuut teken die Switserse aanvaller Shaqiri 'n ongelooflike mooi bal aan. Djerdan slaan 'n treffende hou van 'n gemiddelde afstand in die nege van die doel van die opponent. Die Switser het met 1 - 0 voorgeloop.

Daarna het die Europeërs nie stadiger geraak nie. Hulle het voortgegaan om aktief en gevaarlik aan te val. Die resultaat was die tweede doel vir Honduras. Die Switser het 'n vinnige aanval gemaak, waardeur Shaqiri een-tot-een met die Hondurese doelwagter gegaan het. Die doelskieter het die doelwagter maklik oortref en die telling 2 - 0 in die guns van die Europeërs gemaak.

Die fluitjie van die hoofskeidsregter van die wedstryd het die spanne in twee doele laat breek met die Switserse voorsprong.

In die tweede helfte het die prentjie op die veld nie verander nie. Die Switsers was beter, en gevaarliker aangeval, die voordeel in besit was aan die kant van die Europeërs. Die finale reëlmaat was Shakiri se derde doel in die 71ste minuut. Die Switserse voorspeler het homself in al sy glorie in die toernooi vertoon nadat hy 'n driekuns in die beslissende groepwedstryd uitgereik het.

Switserland klop Honduras met 3 - 0 om van die tweede plek af na die Wêreldbeker-uitspeelstryd deur te dring. Die mededingers van die Europeërs in die 1/8 finale wedstryd sal die gedugte Argentyne wees.