FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Wedstryd Gespeel Is Nigerië - Argentinië

Op 25 Junie, in die stad Porto Alegre, het die laaste wedstryd van die Argentynse nasionale span in die groepfase van die Wêreldbeker-toernooi plaasgevind. Die laaste mededinger van die Argentyne in Kwartet F was die nasionale span van Nigerië.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe die wedstryd gespeel is Nigerië - Argentinië

Die wedstryd tussen Nigerië en Argentinië het een van die skouspelagtigste in die wêreldkampioenskap geword. Die spanne het dadelik hul aanvallende potensiaal begin wys. Drie minute na die aanvangsfluitjie het Lionel Messi die telling oopgemaak. Die Nigeriërs het egter reeds op die 4de minuut voldoende reageer. Musa het 'n doel van die Suid-Amerikaners gereken. Op die 4de minuut van die byeenkoms was die telling dus al gelyk - 1 - 1.

Daarna het albei spanne skerp probeer aanval. Die Argentynse nasionale span het 'n voorsprong in besit gehad van die bal, en hul aanvalle was geposisioneer. Die Nigeriërs het die teenstander met skerp teenaanvalle probeer dreig. Die toeskouers het egter tot die laaste minute van die eerste helfte geen doele gesien nie. Maar in die verkorte tyd het Messi 'n dubbele punt aangeteken en slim 'n vryskop uitgeoefen. Die Afrikaanse doelwagter was magteloos - die bal het vir die tweede keer in die wedstryd na die hekke van Nigerië gegaan. Die spanne vertrek na die rustyd met Argentinië se voordeel met 2 - 1.

Na rustyd het die spanne weer vinnige doele geruil. Eers het Musa sy dubbelspel in die wedstryd aangeteken. Die Nigeriërs in die middel het die Suid-Amerikaanse verdediging, wat nie op die beste manier in hierdie wedstryd opgetree het nie, verskeur. Musa maak die telling in die 47ste minuut gelyk. Die getalle 2 - 2 sal op die bord verlig.

Slegs 'n paar minute gaan verby, en die Argentyne teken die derde doel uit 'n hoek aan. Marcos Rojo lei Argentinië weer met 3 - 2 voor in die 50ste minuut van die byeenkoms.

Vir nog ongeveer twintig minute het die Suid-Amerikaners 'n voorsprong in besit gehad van die bal, wat gevaarlike oomblikke geskep het. Maar die Nigeriërs het tot 75 minute skerp teenaanvalle gedoen. Musa het 'n groot kans gehad om 'n driekuns uit te reik, maar die voorspeler het die oomblik nie bekeer nie.

Die laaste vyftien minute het verbygegaan met die voorsprong van Nigerië. Afrikaanse sokkerspelers het Suid-Amerikaners na die strafgebied gedruk. Die Argentyne kon net teenaanvalle doen. Die aktiewe optrede van die spanne het egter nie tot 'n verdere doele gelei nie - die wedstryd eindig met 'n minimale voordeel van Argentinië met 3 - 2.

Albei spanne dring deur na die uitspeelstadium van die toernooi. Argentinië wen drie oorwinnings in drie wedstryde en loop voor in Groep F, Nigerië kom in die tweede plek met vier punte uit. Nou wag die spanne vir die begin van die beslissende wedstryde van die sokkerwêreldkampioenskap in Brasilië.