FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Nasionale Spanne Van Nigerië En Bosnië En Herzegovina Gespeel Het

Op 21 Junie het Cuiaba die beslissende wedstryd vir die spanne van Nigerië en Bosnië en Herzegovina aangebied in die tweede ronde van die FIFA Wêreldbeker in Brasilië. Albei spanne in die eerste wedstryde het nie die beste uitslag getoon nie: Nigerië het gelykop gespeel en Bosnië het verloor. Daarom was die spel in Cuiaba deurslaggewend vir hulle in die stryd om die volgende fase van die toernooi te haal.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe die nasionale spanne van Nigerië en Bosnië en Herzegovina gespeel het

Die Nigeriërs en Bosniërs het, nadat hulle die wedstryd onderling gewen het, die geleentheid gehad om die eerste drie punte in die toernooi aan te teken, wat hul hoop sou behou om die volgende fase van die Wêreldbeker-toernooi te haal. Die wedstryd het nie in die vinnigste tempo begin nie. Daar moet op gelet word dat die stad Cuiaba die warmste is van al die stede wat Wêreldbeker-wedstryde in Brasilië aanbied. Dit is egter waarskynlik nie die hitte wat die gebrek aan 'n verbysterende pas beïnvloed het nie. Die wedstryd was baie belangrik, daarom het die spanne probeer om met die oog op hul eie doel te speel en foute uit die weg te ruim.

Op 20 minute van die vergadering teken die Bosniërs 'n doel aan. Dzeko, wat 'n wonderlike aangee uit die diepte van die veld ontvang het, het in die strafgebied gebars en die doel getref. Die lynregter het egter die vlag gehys en 'n onkantposisie gevra. Die herhaling het duidelik getoon dat die regter van Nieu-Seeland groot foute gehad het. In werklikheid het hy 'n skoon doel van die Bosniërs geneem.

Bosnië se aanhangers het gehoop dat geregtigheid in die spel sou geld. Dit het egter nie gebeur nie. Op die 29ste minuut tref Peter Odemwingie die hek na 'n aangee na Eminika. Laasgenoemde het die linkerflank van die Bosniese verdediging gestamp en 'n aangee gegee aan Peter, wat die bal tussen die bene van die Bosniese doelwagter gestuur het. Die eerste helfte eindig met 'n minimale voordeel van die Afrikane.

Ná rustyd het Bosnië se spelers probeer om na die hek van die Nigeriërs te tas. Die Europeërs het egter nie daarin geslaag om aksies aan te val nie. Die spelers van Nigerië kon self in die middel van die tweede helfte 'n gevaarlike doelskans skep. Bosnië is boonop twee keer deur die doelwagter gered. Eerstens het Begovic 'n gevaarlike slag afgewys en daarna, in die voortsetting van die aanval van die Afrikane, die uitgang tot die doel van die Nigeriese aanvaller tot niet gemaak.

Die Europeërs het die mees realistiese kans om terug te wen in die laaste sekondes van die wedstryd gemis. In die laaste aanval het Edin Dzeko die geleentheid gekry om uit die gang van die strafgebied van Nigerië deur te breek op die doel. Die Afrikane is egter deur die doelwagter en daarna deur die doelpaal gered.

Die eindtelling van 1 - 0 in die guns van Nigerië stuur die Bosniërs om hul tasse te pak, en die Afrikane het 'n goeie kans om dit uit Groep F te haal.