Wêreldbeker Oor Sokker: Hoe Was Die Wedstryd Iran - Nigerië

Op 16 Junie het die tweede wedstryd van die eerste ronde in Kwartet F tussen die nasionale spanne van Iran en Nigerië plaasgevind. Die wedstryd het in die stad Curitiba in die stadion "Arena Baixada" plaasgevind. Min het van hierdie vergadering sprankelende sokker verwag. Uiteindelik het dit gebeur dat die aanhangers van die arena vir 43 000 sitplekke verveeld was.

Iran - Nigerië_

Enige reeks eindig. Die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië het ondersteuners reeds gewoond aan 'n helder aanvallende sokker met 'n oorvloed gevaarlike oomblikke en doele wat aangeteken is. Die Iraniërs en Nigeriërs het hierdie reeks onderbreek. Daar moet ook gesê word dat voor hierdie wedstryd alle vergaderings noodwendig geëindig het met die oorwinning van een van die spanne. By die arena in Curitiba is die eerste loting aangeteken, en 'n doellose een.

Dit was die verveligste Wêreldbeker-wedstryd tot dusver in Brasilië. In die eerste helfte was Afrika-sokkerspelers meer in besit van die bal. Hulle het probeer aanval, maar hulle het min in die voorste linie gedoen. Die Iraniërs het 'n kompakte verdediging gehou en nie een oomblik by hul hekke laat ontstaan nie. Terselfdertyd het die Iraniërs baie selde aangeval. Van die eerste helfte af kan 'n mens net een hou onthou wat die Iranse speler met sy kop gelewer het na 'n hoek van die regterflank. Nigerië is deur die doelwagter gered. Daar was nie meer oomblikke nie.

Die tweede helfte was so vervelig soos die eerste. Nigerië het probeer om aan te val, die bal vas te hou, eie grondgebied te besit. Dit het egter nie vrugte afgewerp in die vorm van 'n doel nie. En daar was geen tellingkanse nie. Die Iraniërs het hul aanhangers ook nie gelukkig gemaak nie. Gedurende die 90 minute van die vergadering het die telbord vaal nulle verbrand, en die wedstryd eindig net so - 0 - 0.

Die wedstryd tussen Iran en Nigerië is steeds die mees oninteressante in die toernooi. Die gehalte van sokker in die wedstryd was swak. En die nasionale spanne van Argentinië en Bosnië, wat in dieselfde groep speel, kan aangemoedig word. Die vlak van die eerste wedstryd van Suid-Amerikaners en Europeërs het die besprekingsvergadering aansienlik oorskry.