FIFA Wêreldbeker: Hoe Frankryk Switserland Verslaan Het

Die Brasiliaanse stad El Salvador is geëerd om 'n wedstryd tussen die nasionale spanne van Frankryk en Switserland in die tweede ronde van die sokkerwêreldkampioenskap aan te bied. Albei spanne het aan die begin van die toernooi oorwinnings behaal, en die wedstryd wat onder die loep geneem is, was belangrik vanuit die oogpunt van die stryd om die eerste plek in die E-kwartet tydens die FIFA Wêreldbeker.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe Frankryk Switserland verslaan het

Die wedstryd tussen die nasionale spanne van Frankryk en Switserland het die produktiefste tot dusver in die toernooi geword. In totaal is daar sewe doele in die wedstryd aangeteken.

Die Franse was die soliste in die eerste helfte. Hulle het aktief begin en daarin geslaag om teen die 18de minuut twee keer aan te teken. Eers, na 'n hoekskop, het hy 'n doel deur Olivier Giroud in die 17de minuut aangeteken, en 'n minuut later het Blaise Matuidi weer die Switserse doelwagter ontstel. Frankryk het met 2 - 0 voorgeloop en dit maklik en natuurlik gedoen. Die wêreldkampioene van 1998 was binnekort op 'n strafdoel gerig, maar Benzema kon nie die derde doel aanteken nie - eers het die doelwagter gered, en toe het die Franse nasionale span op die wenstreep geslaan. Hierdie byeenkoms was veronderstel om die Switsers op te beur, maar eerder het hulle meer gemis. In verskeie aangeë het die Franse in die 40ste minuut 'n vinnige teenaanval georganiseer, wat geëindig het met nog 'n doelskop. Uitgelese Mathieu Valbuena. Sodoende het die Franse reeds met die rustyd 'n gemaklike voordeel behaal.

Die tweede helfte het ook vrolik begin. Daar is nog meer doele aangeteken. Eerstens het die Franse twee keer geslaag, met 'n heeltemal onfatsoenlike telling - 5 - 0. Benzema, na 'n wonderlike aangee deur Pogba, het sy derde doel op 67 minute aangeteken en die beste puntemakers van die toernooi ingehaal. En op die 73ste minuut het Sissoko uiteindelik alle aanhangers van Switserland teleurgestel.

Aan die einde van die wedstryd het die gehoor nog twee balle gesien. Nou ja, die Switsers het hulself onderskei. Eers skop Blerim Dzhemili met 'n vryskop een doel af. Dit het 81 minute gebeur. Toe, ses minute later, het die Switsers daarin geslaag om meer aan te teken. Die doel blyk baie mooi te wees. Granit Jaka, na 'n uitstekende aangee vanuit die diepte van die veld, het die bal met die eerste aanraking in die vlug in die doel gestuur. Die Switsers het dus die bitterheid van die nederlaag versoet, maar die finale uitslag op die telbord 2-5 kan nie vir hulle bevredigend wees nie.

Frankryk behaal ses punte en word na twee rondes die enigste leier van Groep E, Switserland het drie punte oor.