1/8 Eindstryde Van Die FIFA Wêreldbeker 2014: Argentinië - Switserland

Op 1 Julie in die Brasiliaanse stad Sao Paulo het die voorlaaste wedstryd van die 1/8 eindronde van die sokkerwêreldkampioenskap plaasgevind. Toeskouers kon die ontmoeting tussen die nasionale spanne van Argentinië en Switserland dophou.

1/8 eindstryde van die FIFA Wêreldbeker 2014: Argentinië - Switserland

Die grootste deel van die wedstryd was 'n geveg in alle dele van die veld. Op dieselfde tyd, in die eerste helfte, was die spel 'n vervelige gesig. Die spelers het meestal die bal in die middel van die veld gerol. Die Argentynse span het 'n geringe voordeel gehad, maar dit het nie tot gevaarlike oomblikke gelei nie. Die Switsers het probeer om teenaanvalle te doen, maar dit het ook nie gevaarlik gelyk nie. Slegs een oomblik van die eerste helfte kan onthou word - een van die Switserse spelers het uit 'n dodelike posisie geskiet, maar die Argentynse doelwagter Romero het die span gered.

Die eerste helfte eindig in 'n saai doellose loting.

In die tweede helfte van die vergadering het die Argentyne bygevoeg. Ons kan reeds praat oor 'n beduidende oorwig van die Suid-Amerikaners. Argentinië-spelers het meer as 20 skote aan die doel van die teenstander toegeken. Soms het die doelwagter die Europeërs gered. Die Switsers het voortgegaan om teenaanvalle te speel, maar die ondersteuners van die Europeërs het geen superrol-oomblikke gesien nie.

Gereelde tyd van die wedstryd het gelykop geëindig 0 - 0. Dit was die verveligste 90 minute in die uitspeelwedstryd.

In ekstra tyd het die Suid-Amerikaners weer gedruk, en die Europese span het vasgehou. Die hoofaksie van die Argentyne kan beskou word as net die druk op die Switserse hek, maar dit het nie resultate opgelewer nie.

Die wedstryd is in die ekstra tyd tot 'n doelpunt verminder, maar in die 118ste minuut het die Argentyne 'n doel aangeteken. Angel Di Maria na Messi se aangee het die bal in die doel gestuur. Die vreugde van die Argentyne was asof die span ten minste die halfeindronde gehaal het. Dit dui daarop dat Messi se span baie moeilik is om elke wedstryd te wen.

Die Switser het blykbaar nie die krag gehad om terug te betaal nie. In die laaste notule van die vergadering is Argentinië egter met 'n paar sentimeter gered. Nadat 'n perd in die strafgebied gevoer het, slaan Dzhemiley sy kop na die doel van Romero. Die bal het die paal getref. Die Europeërs het nogal nie 'n doel gehad nie. Die laaste aanval in die wedstryd vir die Europeërs was 'n gevaarlike vryskop in die omgewing van die Argentynse doel, maar hulle kon nie die oomblik besef nie.

Argentinië sukkel om na die kwarteindronde deur te dring na 'n minimale oorwinning van 1-0 en wag op 'n teenstander van die paar België-VSA. Terselfdertyd moet daarop gelet word dat die Argentynse span nie die beste wedstryd in die toernooi vertoon nie. Die kaptein van die Suid-Amerikaners Messi het homself weer eens nie in die beslissende wedstryd gewys nie, en in sommige oomblikke het hy die titel as een van die beste spelers ter wêreld eenvoudig sleg en onwaardig gespeel.