Wêreldbeker Oor Sokker: Hoe Was Die Wedstryd Bosnië En Herzegovina - Iran

Voor die laaste wedstryd het die Bosniërs alle kans verloor om aan te hou veg in die uitspeelwedstryd van die FIFA Wêreldbeker. Die Europeërs was egter van plan om minstens een wedstryd in die toernooi te wen. Die laaste mededinger vir hulle was die Iranse span wat voor die wedstryd van die derde ronde in Groep F, in geval van 'n oorwinning, teoretiese kanse gehad het om die stryd voort te sit in die uitspeelstadium van die sokkerwêreldkampioenskap.

Wêreldbeker 2014 oor sokker: hoe was die wedstryd Bosnië en Herzegovina - Iran

Die Bosniese span het blykbaar 'n sterker lys in name gehad. Ten minste speel baie Bosniese sokkerspelers vir bekende klubs in Europa. Iraniërs lyk baie beskeieer teen hul agtergrond. Miskien het dit die territoriale voordeel van Bosnië vooraf bepaal.

Die Europeërs het die wedstryd meer aktief begin. Edin Dzeko het in die eerste minute reeds 'n kans gehad, maar kon nie die hek vanaf 'n uitkykpunt tref nie. Die Bosniese doelskieter het 'n bietjie later 'n doel aangeteken. Drie-en-twintig minute later het Dzeko van buite die strafgebied reg in die hoek van die Iraanse doel geskiet. Europeërs het met 1 - 0 die voortou geneem.

Die Iranse span in die eerste helfte kan onderskei word deur 'n gevaarlike slag teen die dwarslat van die Bosniër se doel. Shojayei, 'n minuut nadat die Iraniërs die bal mis, het die doel gevaarlik getref. Die Iranse nasionale span het nogal nie 'n doel gehad nie.

Die eerste helfte van die vergadering eindig met 'n minimale voordeel van die Bosniërs met 1 - 0.

In die tweede helfte het die Bosniërs hul voorsprong vergroot. Na die fout van die Iranse sokkerspelers in hul helfte van die veld, het die Europeërs 'n kombinasie gespeel, wat eindig met 'n ander doel. Pjanich het hom in die 59ste minuut onderskei. Na hierdie doel was die wenner van die wedstryd al maklik om te voorspel.

Die Iraniërs het egter nie die veld verlaat sonder hul doel nie. Op die 82ste minuut het Reza Guchannejhad die pas van die linkerflank van Iran se aanval gesluit. 2 - 1 is steeds deur die Bosniërs gelei. Iran het die geleentheid gehad om ten minste 'n gelykopuitslag te haal, maar dit het nie gebeur nie.

Die Iraanse sokkerspelers en aanhangers se hoop is verydel deur die doel van Avdiy Vrshaevich, wat gevolg het onmiddellik nadat die Iraniërs 'n doel aangeteken het. 'N Vinnige aanval deur die Europeërs het daartoe gelei dat die telling in die 83ste minuut op 3 - 1 in Bosnië se guns gestel is.

Die Bosniërs het die eerste en laaste Wêreldbeker-oorwinning in Brasilië behaal, terwyl die Iraniërs die eerste en enigste doel in die toernooi behaal het. Nou is albei spanne op pad huis toe.