FIFA Wêreldbeker: Uitslae Van Die 13de Speeldag

Die dertiende wedstryddag het sokkerondersteuners verskillende emosies gebring. Helaas, by die Brasiliaanse wêreldkampioenskap, het die vraag na walglike skeidsregter weer opgeduik. In die twee beslissende wedstryde van die toernooi het die skeidsregters noodlottige foute begaan.

Ukus_Suaresa_

In groep D was die hoofbyeenkoms van die derde ronde die wedstryd tussen Uruguay en Italië. Die Italianers het gelykop gespeel en die Suid-Amerikaners was tevrede met slegs 'n oorwinning om die uitspeelwedstryd te betree. In die eerste helfte lyk die wedstryd na 'n skaakspel. Albei afrigters het 'n versigtige taktiek gekies wat die verwagting van 'n teenstander se fout impliseer. In die tweede helfte van die vergadering is een van die voorste spelers van Italië, Marchisio, onregverdig van die veld gestuur.

Dit was 'n beslissende oomblik in die organisasie van die wedstryd vir Uruguay. Die spelers van hierdie span kon in die 81ste minuut 'n doel van die standaard af aanteken, wat tot die Uruguayaanse span in die uitspeelstryd gelei het. Nog 'n onvergeetlike oomblik was die byt van die Italianer se verdediger Celini Suarez. Die skeidsregter van die vergadering het geen sanksies getoon nie. Die FIFA besluit egter of die Uruguayaan gediskwalifiseer word. Maar dit los niks vir Italië op nie - die spelers van hierdie span word huis toe gestuur. Die Uruguayane speel in die 1/8 eindronde met die Colombiaanse nasionale span.

Gelyktydig met hierdie wedstryd het 'n vergadering tussen die nasionale spanne van Engeland en Costa Rica plaasgevind. Die wedstryd het met 0-0 gelykop geëindig, en die Britte kon nie die toernooi wen nie, en die Costa Ricans het onoorwonne uit die doodsgroep getree. Die reëlingskomitee is egter van plan om die hele Costa Ricaanse span op doping na te gaan. Tot dusver is niks bekend oor die uitslae nie. Die Costa Ricaanse spelers vier self 'n ongekende sukses. In die 1/8 eindronde van die sokkerwêreldkampioenskap sal die Griekse span op hulle wag.

In die aandwedstryde van die dag is die laaste wedstryde in Groep C. gehou. Die Colombiaanse nasionale span het Japan nie 'n kans gelaat nie nadat hulle die derde oorwinning in die toernooi behaal het. Die telling van die wedstryd 4 - 1 ten gunste van die Suid-Amerikaners maak die Colombiaanse die leiers van die groep C. Terwyl die spel van Colombia slegs positiewe resensies van kundiges laat, toon die Suid-Amerikaanse spelers 'n baie hoë en onderhoudende sokker.

Die tweede wedstryd in Groep C was 'n ontmoeting tussen Griekeland en Ivoorkus. Die Grieke het met 'n minimum marge van 2 - 1 gewen en hul uit die tweede plek van die groep verseker. Terselfdertyd moet daarop gelet word dat die beslissende doel eers in die verkorte tyd aangeteken is ná die baie omstrede aanstelling van 'n strafskop na die doel van die Afrika-span.

Die dertiende speeldag is gekenmerk deur die nederlaag van Italië, die skitterende spel van Colombia en die monsteragtige foute van die skeidsregters.