FIFA Wêreldbeker: Die Uitslae Van Die Tiende Speeldag Van Die FIFA Wêreldbeker

Op 21 Junie het Brasilië die wedstryde van die tweede ronde in groep F en G van die Wêreldkampioenskap aangebied. As deel van die tiende speeldag van die toernooi het spanne van Argentinië, Iran, Duitsland, Ghana, Nigerië en Bosnië en Herzegovina die velde van Brasiliaanse stede betree. Die speeldag word nie onderskei deur die vertoning waaraan die toeskouers van die Wêreldbeker-toernooi in 2014 al gewoond is nie. Slegs 6 doele is in drie wedstryde aangeteken.

2014 FIFA Wêreldbeker: die uitslae van die tiende speeldag van die FIFA Wêreldbeker

Die nasionale spanne van Argentinië en Iran was die eerste wat die veld binne die tiende wedstryddag betree het. Baie kenners het die vooraanstaande Suid-Amerikaners 'n eenvoudige oorwinning voorspel, maar in werklikheid het alles 'n bietjie anders verloop. Argentinië se nasionale span het 'n baie slegte wedstryd gehad. Ondanks die feit dat die Suid-Amerikaners reeds in die eerste helfte meer as 70% van die bal gehad het, het die Iranse spelers heel kalm verdedig en die Argentyne nie toegelaat om ultra gevaarlike oomblikke te skep nie. Die eerste helfte eindig met geen doele nie. 90 minute van die vergadering het die gehoor ook nie behaag met doele nie. Vir almal het dit gelyk of die wedstryd gelykop sou eindig, maar die Argentynse kaptein het sy sê gesê. Lionel Messi het in die verkorte tyd 'n doel aangeteken met 'n pragtige dribbelstaking van buite die Iranse direkte lyn. Argentinië het die oorwinning in die laaste minute behaal, en met ses punte die puntelys in Groep F.

Die tweede wedstryd van die wedstryddag was baie opwindend. Die nasionale spanne van Duitsland en Ghana het onderling gespeel. Ondanks die feit dat die toeskouers in die eerste helfte geen doele gesien het nie, het die wedstryd self baie interessant gelyk. Die ontknoping het in die tweede helfte van die vergadering plaasgevind. Aan die begin van die tweede helfte het die Duitsers geslaag. Na 'n paar minute kon die Afrikane terugkom, en het toe heeltemal na vore getree. Duitsland verloor 1 - 2. Terselfdertyd kan nie gesê word dat die telling nie volgens die wedstryd was nie. Die Duitsers het egter daarin geslaag om die tweede bal terug te wen. Vervang deur Klose, behaal hy sy eerste doel in die huidige toernooi en 15 in wedstryde op die wêreldkampioenskap. Die finale telling van die byeenkoms is 'n gelykopuitslag 2 - 2, wat die produktiefste tot dusver in die toernooi geword het.

In die laaste wedstryd van die speeldag het die toeskouers 'n ander span herken, wat selfs hul teoretiese kanse om die uitspeelstadium te bereik, verloor het. In Cuiaba het die Nigeriërs die nasionale span van Bosnië en Herzegovina geklop met 'n minimum telling van 1 - 0. Die Europeërs kan die skeidsregter voorgee, want selfs met 'n gelyke telling het die lynregter van Nieu-Seeland 'n skoon bal geneem van Dzeko, wat 'n valse onkantposisie regstel. Aan die einde van die helfte het die Afrikane geslaag, maar die Europeërs kon nooit terugtrek nie. Die finale nederlaag 0 - 1 ontneem die Bosniërs die kans om voort te gaan met die stryd om die uitspeelstadium te bereik.