Wêreldbeker Oor Sokker: Die Uitslae Van Die Sewende Wedstryddag

Op die sewende wedstryddag tydens die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië het drie gereelde vergaderings plaasgevind. In die tweede ronde het die nasionale spanne van Nederland Australië, Spanje, Chili, Kameroen en Kroasië in groep A en B gespeel. Volgens die uitslae van die wedstryde het sommige spanne reeds hul kanse om die uitspeelfase te bereik, verloor.

Sedmoy_deni_

Die eerste wedstryd op 18 Junie was 'n byeenkoms in Porto Alegre tussen Nederland en Australië. In die wedstryd is 5 doele aangeteken, die gehoor het 'n ware sokkerfees met 'n brou-sensasie en uitstaande vaardigheid van baie spelers gesien. Die Nederlandse nasionale span het daarin geslaag om die verteenwoordigers van die groen kontinent met 'n telling van 3 - 2 te verslaan. Robben was die eerste wat die bal in die doel van die teenstander gestuur het, maar toe het die Nederlanders self 'n baie mooi bal afgestaan. Tim Cahill het van die dwarslat af ingeskop en die bal in die doel gestuur. In die tweede helfte het die Australiërs die voortou geneem, maar die Nederlandse nasionale span kon nie net herstel nie, maar ook om voor te kom. Die eindtelling op die telbord 3 - 2 in die guns van Nederland stuur die Australiërs om hul tasse te pak, en die Nederlandse nasionale span sal met Chili om die eerste plek in Groep B meeding. Australië bly die laaste wedstryd met die Spaanse span.

Die legendariese stadion Maracanã het nog 'n mislukking van die Spaanse nasionale span gesien. In die wedstryd teen Chili is die vraag beslis watter van hierdie twee spanne sal voortgaan om te veg vir die uittrede uit die groep. Reeds in die eerste helfte het die Suid-Amerikaners twee keer die hekke van die Spaanse nasionale span getref, wat die ondersteuners van die stadion in Rio de Janeiro en almal wat oor Chili bekommerd was of teen Spanje gewortel het, verheug het. In die tweede helfte het die wêreldkampioene in 2010 probeer om die hek van Claudio Bravo af te druk, maar dit het nooit gebeur nie. Die finale oorwinning van die Chileense nasionale span met 2 - 0 laat geen kanse vir Spanje agter nie, wat die toernooi ná die groepfase voor die tyd sal laat. Die Chileense sal Nederland om die eerste plek in Groep B aandurf.

Die laaste wedstryd van die sewende wedstryddag was die byeenkoms in Manaus, waar die Kroaties nasionale span Kameroen geklop het. Die spel is onthou vir die vier doele van die Europeërs. Al wat die Afrikane kon antwoord, was vier rooi kaarte wat deur die spelers van Kameroen ontvang is. Nou het die Kroate 'n goeie kans om uit Groep A. te kwalifiseer. In die laaste ronde sal hulle met Mexiko speel, en Brasilië sal die Kameroense toets.