1/8 Eindstryde Van Die FIFA Wêreldbeker 2014: België - VSA

Die finale wedstryd van die 1/8 finale stadium van die FIFA Wêreldbeker-toernooi het in die Brasiliaanse stad El Salvador plaasgevind. Die nasionale spanne van België en die VSA het geveg vir die reg om in die kwarteindronde van die Wêreldbeker-toernooi te speel.

1/8 eindstryde van die FIFA Wêreldbeker 2014: België - VSA

In die eerste helfte is die Belge se begunstiging nie heeltemal gevoel nie. Die Amerikaanse span was feitlik nie minderwaardig as die jong talentvolle Europeërs nie.

Een van die gevaarlikste oomblikke van die eerste helfte was die episode heel aan die begin van die vergadering. Reeds in die eerste minuut het die Belgiese speler vanuit 'n uitkykpunt die doelwagter Howard nagegaan, maar laasgenoemde het die bal in die doelgebied geblokkeer. Toe is die wedstryd gespeel met 'n effense voordeel van die Belgiese span. 'N Paar keer is die Amerikaners deur die doelwagter Howard gered. Die Amerikaanse spelers het gevaarlik probeer teenaanvalle, maar dit het nie tasbare resultate opgelewer nie - die syfers op die telbord het nie verander nie.

Die eerste helfte het gelykop geëindig.

In die tweede helfte het die Belgiese span aansienlik bygevoeg. Die voordeel in die klas van die Belgiese spelers het die spel self beïnvloed. Die Europeërs het 'n paar baie goeie punte vir die Amerikaners gehad, maar die doelwagter Howard het wonderwerke verrig. In een van die episodes is die Amerikaanse span deur 'n dwarsbalk gered. Die Belge het meer as twintig houe tot die doel van die Amerikaanse span gelewer. Dit het gelyk asof daar 'n doel aan die broei was, maar 90 minute van die vergadering het nie die doele vir die gehoor gegee nie. Amerikaanse spelers het oortyd verduur.

In ekstra tyd, reeds in die 93ste minuut, het die Amerikaners steeds toegegee. Kevin de Bruyne het die manjifieke Howard van buite die boks geskiet. België het met 1 - 0 voorgeloop.

Nadat die doel aangeteken is, stop die Wilmots-span nie daar nie. Romelu Lukaku, wat in die oortydvervanger as plaasvervanger ingekom het, het die voorsprong van die Europeërs in die 105de minuut verdubbel - 2 - 0. Nou lyk dit. dat België die wedstryd rustig tot 'n oorwinning sal bring, maar die Europese ondersteuners moes redelik senuweeagtig raak in die tweede oortyd.

Die VSA-span het besluit om die teenstander se doel met die laaste bietjie krag te bestorm. Die negentienjarige Julian Green het in die 107de minuut een doel teruggekry. Daarna het die Europeërs merkbaar senuweeagtig geraak. Die Amerikaners het die kans gehad om terug te wen. Maar hulle kon dit nie doen nie.

Die eindtelling van die byeenkoms is 2 - 1 ten gunste van die span van België, wat nou in die kwarteindronde met die nasionale span van Argentinië sal speel. Die Amerikaners het absoluut niks om oor skaam te wees nie - die span het suksesvol by die toernooi opgetree, waarna die spelers met die kop omhoog huis toe kan gaan.