Wêreldbeker 1/8 Finale 2014: Costa Rica - Griekeland

Op 29 Junie, in die Brasiliaanse stad Recife, het die vierde wedstryd van die 1/8 eindronde van die sokkerwêreldkampioenskap in Brasilië plaasgevind. Die spanne van Costa Rica en Griekeland het mekaar ontmoet, wat op sensasionele wyse na die beslissende stadium van die toernooi beweeg het.

Wêreldbeker 1/8 finale 2014: Costa Rica - Griekeland

Die paar Costa Rica - Griekeland is as die swakste onder die ander spanne in die uitspeelwedstryd beskou. Die wedstryd tussen hierdie spanne was 'n duidelike bevestiging hiervan.

Die eerste helfte was vervelig. Die Costa Ricans het die eerste nommer probeer speel, en die Grieke het teenaanvalle gemaak, maar daar was feitlik geen kans om te score nie. Die bal het stadig beweeg, die toeskouers kon die stryd in die middel van die veld sien, die spanne het die doelwagters selde versteur.

Onder die onvergeetlike oomblikke van die eerste helfte van die vergadering kan 'n mens die gevaarlike aanval van die Grieke uitsonder, toe die Europese speler op kort afstand nie die doel van die teenstanders kon tref nie. Die doelwagter, Costa Rica, Navas het tot die redding gekom.

Die eerste helfte het gelykop geëindig.

Aan die begin van die tweede helfte van die vergadering het die Costa Ricans 'n rekening geopen. Op die 52ste minuut tref Brian Ruiz die onderste hoek van die Europese doel met die akkuraatste slag. Costa Rica het met 1 - 0. Na hierdie oomblik het die Grieke begin om aktief onder druk te sit en die situasie aan die hekke van die Sentraal-Amerikaners te probeer verhoog. Dit het egter nie uitgewerk nie, daar was min kanse. Maar die sportgeluk het steeds na die Grieke gekyk.

Reeds in die verkorte tyd het Papastatopoulos puik op die afwerkings gespeel en die telling gelyk gemaak. Die Grieke het 'n loslootjie in reguleringstyd opgeraap. Daarbenewens het die Europeërs nog 'n oomblik gehad om die Costa Ricans se doel in die gereelde tyd van die wedstryd te haal. Maar doelwagter Navas red sy span nadat hy 'n Griekse speler onder die dwarslat geslaan het.

In ekstra tyd het die toeskouers nie die doele gesien nie, maar ons moet erken dat die Grieke nader aan die doel was. Reeds op die 121ste minuut van die byeenkoms mis Mitroglu 'n regte kans om te score. Die Griekse speler het van naby af op die doel geskiet, maar die doel mis.

Die wedstryd is geëindig met 'n gelykopuitslag, en die lot van die volgende skof is dus vir die tweede keer in die toernooi beslis in 'n strafdoel.

Geluk glimlag vir Costa Rica. Al vyf die spelers het hul houe omgeskakel, wat daartoe gelei het dat die Sentraal-Amerikaners met 5-3 met strafskoppe gewen het. Costa Rica speel nou in die kwarteindronde met Nederland en Griekeland sal huis toe gaan.