FIFA Wêreldbeker: Hoe Was Die Wedstryd Costa Rica - Engeland

Op 24 Junie, in Groep D by die FIFA Wêreldbeker in Brasilië, het 'n wedstryd tussen die nasionale spanne van Costa Rica en Engeland plaasgevind. Die Europeërs het reeds na die groepfase 'n reis huis toe verseker, en die Costa Ricans het hulle voorberei vir die uitspeelwedstryd.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe was die wedstryd Costa Rica - Engeland?

Die voorouers van sokker het geen ander keuse gehad as om hul ondersteuners op die een of ander manier te behaag met die eerste en enigste oorwinning in die toernooi nie. Die Britte het egter nie so cool gelyk soos wat baie mense voor die aanvang van die Wêreldbeker-toernooi verwag het nie.

Die eerste helfte was suinig met skerp aanvalle en treffende kanse. Onder die gevaarlike situasies wat aan die hekke van albei spanne ontstaan het, kan slegs twee episodes onderskei word. Eerstens, op die 23ste minuut, het 'n Costa Ricaanse speler met die naam Borges 'n slim vryskop uitgevoer. Die bal het die dwarslat van die Britse doel getref. Daarna kon die Europeërs van die standaard af geslaag het. Sturridge, van 'n uitstekende posisie na 'n hoekskop, het egter die teiken misgeloop na afslag van een van sy vennote.

Die eerste helfte het met 0 - 0 gelykop geëindig.

In die tweede helfte van die vergadering het die Britte 'n bietjie meer aktief gelyk, maar dit het hulle nie gehelp om hul enigste oorwinning in die kampioenskap te behaal nie. Onder die gevaarlike aanvalle is dit die moeite werd om die oomblik met Sturridge op 65 minute te onthou. Partners het die Britte na die doelgebied gebring, maar die gevaarlike oomblik met 'n doel het nie geëindig nie - Sturridge het van naby die doelwagter en die hek verby geskiet.

Die finale uitslag van die byeenkoms 0 - 0 weerspieël duidelik hoe die wedstryd gelyk het. Waarskynlik het die ondersteuners van die Britte, selfs in hierdie wedstryd, nie tevredenheid ontvang vir die twee vorige nederlae van hul span nie. En die hele Costa Rica vier 'n ongekende sukses. Die Sentraal-Amerikaanse span kom met sewe punte in die eerste plek in die doodsgroep uit. Nou moet die Costa Ricans wag vir hul mededinger in die 1/8 eindronde van die Wêreldbeker-toernooi.