1/8 Wêreldbeker-eindronde 2014: Hoe Was Die Wedstryd Duitsland - Algerië?

Die sesde wedstryd in die 1/8 eindronde van die FIFA Wêreldbeker-toernooi het op 30 Junie in die stad Porto Alegre plaasgevind. Meer as 40 000 aanhangers op die tribune was getuie van die ontmoeting tussen Duitsland en Algerië.

1/8 Wêreldbeker-eindronde 2014: hoe was die wedstryd Duitsland - Algerië?

Die Duitse span is as die gunsteling in hierdie paar beskou, maar die Duitsers het die hele eerste helfte duidelik nie op hul vlak deurgebring nie. Die pas van die wedstryd was hoog, en die Afrika-sokkerspelers het probeer om nie minderwaardig te wees teenoor die Duitse spelers nie, wat betref die organisering van die spel, of vaardigheid of skerp aanvalle. Daar moet toegegee word dat die Algeriërs in die eerste helfte van die vergadering, veral aan die begin van die wedstryd, ietwat skerper aangeval het. Dit was opvallend dat die Duitse doelwagter Neuer baie senuweeagtig was. Hy het verskeie ongeregverdigde foute gemaak.

Die Duitsers kon aan die einde van die helfte 'n baie gevaarlike oomblik skep. Kros het gevaarlik van buite die strafgebied geskiet, maar die doelwagter het Algerië gered, maar Götze kon die eerste doel van die wedstryd met die afronding aanteken. Maar dit het ook nie gebeur nie, want Mboli het weer sy doel gestoor.

Die eerste helfte het gelykop geëindig. Terselfdertyd het die Algerynse span baie goed gelyk en probeer om in niks iets minderwaardig te wees as die Duitsers nie.

In die tweede helfte van die vergadering het Duitsland bygevoeg. Gevaarlike oomblikke het aan die hekke van die Afrikane begin verskyn. Müller, Lam, Schweinsteiger het merkwaardige kanse gehad. Mboli het egter die moed aangegryp en baie groot reddings gemaak. In die voorste linie het die Afrika-sokkerspelers min gedoen - in die tweede helfte was Duitsland se voordeel aansienlik. Maar die telling op die telbord het eers aan die einde van die gewone tyd - 0 - 0, verander.

In die ekstra tyd het die Duitsers voortgegaan om op die doel van die teenstander te druk. Wat Lev se wyke nie in 90 minute kon doen nie, het hulle reeds in die 92ste minuut uitgereik. Die aanval Schürrle het die flankende kruis in 'n doel omskep. Duitsland het met 1 - 0 voorgeloop.

Na die verdoelde bal het die Algerynse spelers nie meer die kans gehad om terug te betaal nie, want die Duitsers het hul aanslag voortgesit. As gevolg hiervan het Ozil in die 119de minuut die tweede doel aangeteken, wat dit moontlik gemaak het om alle vrae oor die wenner van die byeenkoms te verwyder.

Die spelers van Algerië het egter nie die veld verlaat sonder 'n doel nie. Reeds in die verkorte tyd van oortyd het Abdelmumen Jabu een doelwit herwin, maar dit was nie genoeg vir die Afrikane nie.

Die eindtelling van die vergadering is 2 - 1 in die guns van Duitsland. Die Franse wag reeds op die Duitsers in die kwarteindronde, en die spelers van Algerië verlaat die sokkerwêreldkampioenskap met 'n gevoel van trots vir hul land.