FIFA Wêreldbeker: Hoe Was Die Wedstryd Ghana - VSA

Op 16 Junie, in die Das Dunas-stadion in die Brasiliaanse stad Natal, het 'n kwartet G Wêreldbeker-wedstryd plaasgevind. Die Ghana-nasionale span het saam met die Amerikaanse nasionale span gespeel. Dit is nie die eerste keer dat die sokkerbestemming hierdie mededingers in een groep bring nie, en tydens die laaste Wêreldbeker-toernooi in Suid-Afrika was dit die Ghanese wat die Amerikaners in die 1/8 eindronde oortref het.

Gana - VSA_
Gana - VSA_

Die wedstryd het begin. Minder as 30 sekondes later beland die bal in die doel van die nasionale span van Ghana. Clint Dempsey bars in die strafgebied na 'n koel deurdringende aangee en stuur die bal in die verste hoek van die doel met 'n gerigte skop van die lat. Die Amerikaanse span het baie vinnig die voortou geneem. Miskien sal hierdie doel die vinnigste in die toernooi wees.

Gedurende die eerste helfte kon die Afrikane nie tot hul sinne kom nie. Hulle val eerder uit traagheid aan, daar was baie min intelligente aanvalle, en die Amerikaners het volgens die telling gespeel. Die Amerikaanse nasionale span het die verdediging kalm gehou en soms met skerp aanvalle gereageer. Die eerste helfte eindig met 'n minimale voordeel vir die Amerikaanse span.

In die tweede helfte het die Afrikane opgetree. Verskeie plaasvervangers het plaasgevind, wat die spel van die nasionale span in Ghana sterk versterk het. Aanvalle is skerper, slimmer en vinniger. Tot aan die einde van die wedstryd kon die Ghaneërs egter nie terugtrek nie. Maar tog het die doel op 82 minute gekom. Na 'n skitterende aangee met die hak van Gyan se kaptein, Gyan, het Andre Ayew die hoek van die Amerikaanse span se doel getref. Die slag blyk baie effektief te wees.

Die indruk was dat die Afrikane die mededinger sou druk, maar dit het nie gebeur nie. Inteendeel, op 86 minute was daar 'n seldsame hoekie aan die hekke van die nasionale span in Ghana. Na 'n akkurate opslag, kop John Brooks, wat slegs 4 wedstryde vir die nasionale span gespeel het, die bal in die Ghanese doel in. 2 - 1 Die VSA haal die oorwinning en wys weer eens dat teenstanders in die toernooi in Brasilië nie wil gelykop speel nie.

Team USA wen 'n hardwerkende oorwinning oor Ghana en word op punte met Duitsland vergelyk. Die Ghana-nasionale span sal 'n ongelooflike poging moet aanwend om te kompeteer vir die kans om die uitspeelstadium te bereik.