Tweekampspan Vir Mans Het Goud In Die Aflos Geneem

Die Russiese tweekampspan wen al 30 jaar nie goue medaljes in afloswedlope nie. Op die Olimpiese Spele in Sotsji kon hulle bewys dat hul span die beste in hierdie soort program is.

Afloswenners

Op die vooraand van die laaste dag van die Olimpiese Spele in Sotsji, kon Russiese tweekampatlete hul aanhangers werklik verheug. Die manspan het die goue medalje verower in die mees gesogte ren - die aflos. Dieselfde oorwinning het die Russiese span gehelp om die eerste plek in die medaljestand te behaal.

Hierdie wedloop was baie vermaaklik, want die geskil oor medaljes duur voort tot die laaste oomblik van die kompetisie. Gedurende die wedloop het die leiers gereeld verander, tweekamp is immers nie 'n voorspelbare sport nie. Die resulterende goue medalje was die eerste Olimpiese medalje in die afloswedloop vir Rusland. Inderdaad, die laaste keer dat so 'n medalje slegs deur die Sowjet-atlete in 1988 in Calgary verower is.

Die eerste om te hardloop was Alexei Volkov, wat 'n goeie beweging kon toon en die leiers van die wedloop nie laat gaan het nie - die Noorweërs, wat met selfvertroue na die vierde skof van die aflos gelei het. As gevolg van mis tydens die tweede skietery, het Volkov vyftiende geëindig, maar toe hy die aflos verbygesteek het, kon hy die gaping tot 16 sekondes verminder.

Die tweede Russiese tweekampatleet was Evgeny Ustyugov, wat 24 sekondes agter was. Op daardie oomblik het dit gelyk of die Noorweërs beslis hul goue medalje sou kry, veral omdat die Olimpiese kampioene Bjoerndalen en Svendsen reeds in die laaste twee skofte gehardloop het.

Die derde fase is toevertrou aan Dmitry Malyshko, wat hierdie seisoen nie baie stabiel was nie. Hierdie wedloop was vir hom suksesvol, want hy kon die skietlyne byna foutloos oorkom en ook 'n goeie beweging getoon het. Malyshko het die aflosstokkie aan Shipulin derde deurgegee en 16 sekondes aan die leier verloor.

Anton Shipulin het 'n ware held in hierdie wedloop geword. Ten spyte van twee strafskoppe in die eerste skietbaan, kon hy konsentreer en skoon van die tribune af skiet. Daarbenewens het hy nie toegegee met die skuif na die Duitse Shemp nie, wat die skietbaan eerste verlaat het. Anderhalf kilometer voor die einde het Shipulin daarin geslaag om die Duitse atleet te omseil, en aan die einde het hy sy bes gedoen om so 'n langverwagte medalje te kry.

Die verteenwoordigers van Duitsland het die silwermedaljewenners van die aflos geword, en die Oostenrykers het die brons ontvang. Dit is opmerklik dat die tweekampspan vir mans altesaam 8 strafskoppe opgelewer het, wat aansienlik meer is as spanne uit ander lande.