Wêreldbeker-toernooi Vir Yshokkie 2019: Hersiening Van Die Wedstryd Kanada - Frankryk

Die yshokkie-wêreldkampioenskap kry geleidelik momentum. Hiermee saam begin die belangrikste kandidate vir goue medaljes wedersydse begrip in hul groepe vestig. Dit word aangehelp deur wedstryde in die groepfase met spanne wat natuurlik minderwaardig in die klas is. Kykers kan na 'n soortgelyke wedstryd in Kosice kyk wat deur die Kanadese nasionale span uitgevoer is.

Wêreldbeker-toernooi vir yshokkie 2019: hersiening van die wedstryd Kanada - Frankryk

In die vierde ronde van die voorlopige skof in Groep A het die nasionale span van Kanada teen die Franse nasionale span gespeel. Die toernooi-posisie het die stigters van hokkie verplig om die wedstryd met alle erns aan te pak, omdat die Kanadese na drie wedstryde slegs ses punte in hul bates gehad het (twee oorwinnings en een nederlaag van die gasheer van die Slowaakse kampioenskap).

Soos verwag, het die Kanadese die wedstryd aktief begin, maar in die eerste minute kon hulle nie die doel van die mededingers haal nie. Toe die Franse nasionale span in gelyke samestellings gespeel het, het dit waardig gehou. Die telbord het vir die eerste keer verander nadat die Europeërs 'n skrapping verdien het. Toe die Kanadese hokkiespelers 5 op 4 gespeel het, het hulle nie tyd gehad om gevaarlike oomblikke te skep nie, aangesien die Franse amper dadelik weer vertrek het. Die Kanadese nasionale span het meer as 'n minuut 'n voorsprong van twee spelers gehad. So 'n voordeel het vinnig gevoel. Op die 9de minuut van die byeenkoms stuur Anthony Manta die skut in die doel van die Franse nasionale span met 'n akkurate gooi van die regte ingooisirkel.

Die tweede doel was nie lank nie. Op die 11de minuut van die byeenkoms het die Edmonton Oilers- en Maple Leaves-speler Darnell Nurse met 'n briljante aangee na die leë doelskop van die voorspeler en leier van Las Vegas, Jonathan Marchesso, geslaag.

Aan die einde van die periode het die jong Tampa Bay Lightning-doelskieter Anthony Cirelli die hoofrolle in die Kanadese nasionale span ingeneem. Eerstens het die gooi van Nikita Kucherov se spanmaat die paal getref en op die 17de minuut, nadat hy 'n aangee van agter die hek gekry het, het Cirelli die Franse doelwagter steeds vir die derde keer ontstel. Die telling 3: 0 ten gunste van die Kanadese nasionale span het tot die fluitjie vir die eerste pouse aangehou.

Anders as wat die Kanadese ondersteuners verwag het, kon hul nasionale span in die tweede periode nie die nederlaag van die Franse voortsit nie. Die esdoornbladspelers het aangeval, maar kon nie die hek tref nie. Daarbenewens het oorsese meesters gedurende die periode twee keer verwydering verdien. Die Franse nasionale span kon die eerste van hulle nie besef nie en het dit selfs amper misgeloop in 'n gevaarlike teenaanval. Die Europeërs het die tweede getalvoordeel baie beter gespeel. In die 17de minuut van die periode, toe daar ses sekondes oor was voordat die verdrewe Kanadese uitkom, gooi Damien Fleury onweerstaanbaar in die boonste hoek van die doel van die doelwagter van Kanada en Philadelphia Flyers Hart. Die telling word 3: 1 in die guns van oorsese hokkiespelers. Die syfers op die telbord het eers aan die einde van die tweede periode verander.

Op 3 minute in die laaste periode kon die Franse hul tweede doel aanteken. Die Duitse legionêr-Europeërs Anthony Resch het die traagheid van die Kanadese verdedigers benut en die hek van Kasper Hart getref, wat die gaping tot die minimum beperk het.

Na die gemiste puk het die Kanadese meer aktief begin speel. Die vrug hiervan was Anthony Manta se tweede doel in die wedstryd. Op die 9de minuut van die periode het die doelskieter 'n dop van 'n sent af in die Franse doel voltooi. Die telling word 4: 2 ten gunste van die "maple leaves". Twee minute later het Mark Stone die Franse vir die vyfde keer ontstel met 'n halfsone-gooi.

Aan die einde van die wedstryd het spanspelers gereeld begin vertrek. Die finale deel van die byeenkoms is deur die nasionale spanne in ongelyke komposisies gespeel. Die telling op die telbord het nie verander nie. Team Canada het hul derde wêreldkampioenskapsoorwinning behaal met 'n totale telling van 5: 2.