FIFA Wêreldbeker: Hoe Was Die Spel Kroasië - Mexiko

Op 23 Junie, tydens die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië, eindig die groepfase in groep A en B. In die eerste kwartet van die kampioenskap was die wedstryd tussen die nasionale spanne van Mexiko en Kroasië een van die belangrikste en laaste wedstryde. In die persoonlike konfrontasie van hierdie spanne is die lot van 'n kaartjie na die uitspeelstadium beslis.

2014 FIFA Wêreldbeker: hoe was die spel Kroasië - Mexiko

Die eerste helfte het 'n voorsprong van die Kroate behaal. Hulle het meer balbesit gehad en probeer vinnig aanval, maar die Europeërs kon nie regtig skerp oomblikke skep nie. Die Kroate het die verdediging van die teenstander meestal versteur met langafstand-aanvalle.

Sentraal-Amerikaanse verteenwoordigers het teenaanvalstaktieke gekies. Dit is nie toevallig nie, want 'n gelykopuitslag sou vir die Meksikane genoeg gewees het om die groep te verlaat. Met so 'n uiteensetting kan Mexiko toegeskryf word aan die gunstelinge van die wedstryd. Dit was igrovkoi van hierdie span in die eerste helfte wat twee gevaarlike oomblikke by die Kroatische hekke geskep het. Eerstens, na 'n langafstand-aanval van die doelwagter, het die doelpaal die Europeërs gered, en daarna het Peralta 'n wonderlike aangee uit die diepte ontvang, na 'n ontmoeting met Pletikosa gegaan, maar gegly en kon die hek nie tref nie. Die eerste helfte het gelykop geëindig.

Die tweede helfte van die vergadering volg op 'n effens ander scenario. Die Kroate het in die aanvallende optrede nog minder geblyk, en die Mexikane het blykbaar bygevoeg. Aanvanklik het die skeidsregter hom oor Kroatië ontferm toe hy nie 'n strafskop toegeken het omdat hy met 'n hand in die Kroatiese strafgebied gespeel het nie. Maar toe het die geregtigheid geheers. Op 72 minute na 'n hoek slaan Rafael Marquez die doel met sy kop. Die vreugde van die Mexikane was so sterk dat hul hoofafrigter, tesame met die spelers, op die veld in sy arms geval het.

Daarna het die Kroate heeltemal uitmekaar geval. Hulle het nog twee keer gemis. Andres Guardado in die 75ste minuut en Javier Hernandez in die 82ste minuut het 'n verwoestende telling behaal. Niemand het nou daaraan getwyfel dat die Mexikane die groep verlaat nie. Die Kroate het daarin geslaag om aan die einde van die wedstryd een doel terug te wen, maar dit was min troos. Ivan Perisic het in die 87ste minuut die enigste doel teen die Mexikane aangeteken.

Die eindtelling van die wedstryd 3 - 1 ten gunste van Mexiko stel die wenners in staat om 7 punte in Groep A. aan te teken. Terselfdertyd word hulle met Brasilië vergelyk, maar is dit minderwaardig as die gasheer van die kampioenskap, net deur die verskil tussen doele aangeteken en verdoel. Brasilië kom eerste en Mexiko kom tweede. Nou sal die Mexikaanse span die Nederlandse span in die 1/8 eindronde ontmoet.