Olimpiese Winterspele 1932 In Lake Placid

Die Olimpiese Winterspele in 1932 is in die Verenigde State, in Lake Placid, gehou en word die eerste Olimpiese Spele wat in Noord-Amerika gehou word. Dit het tydens die wêreldwye finansiële krisis plaasgevind, daarom was hulle opmerklik minderwaardig as die vorige lande wat die aantal deelnemende lande en die aantal atlete betref.

Olimpiese Winterspele 1932 in Lake Placid

Die Olimpiese Winterspele is in 1924 begin hou, die Lake Placid-kompetisie was die derde in hul geskiedenis. Die wêreld se finansiële krisis het 'n merkbare afdruk gelaat op hul besit, die aantal atlete en deelnemende lande het aansienlik afgeneem in vergelyking met die Spele in 1928. Altesaam 252 atlete van 17 lande het aan die spele deelgeneem, met 150 atlete wat twee lande verteenwoordig het - die VSA en Kanada.

Op die derde Olimpiese Winterspele is sportdissiplines soos bobslee, vinnige skaats, langlauf, kombinasie van Noorde, skispring, hokkie en figuurskaats aangebied. Krul- en hondeslee-wedrenne is as demonstrasiesport gewys.

Daar was geen verteenwoordigers van die Sowjetunie by hierdie speletjies nie; hulle het eers in 1956 aan die Olimpiese Winterspele begin deelneem. Die eerste plek in die spanbyeenkoms is verower deur atlete uit die VSA met 6 goue, 4 silwer en 2 brons medaljes. Die tweede plek het die Olimpiërs uit Noorweë behaal: 3 goue, 4 silwer en 3 brons medaljes. Die derde plek het die Swede behaal met een goue en twee silwer medaljes. In totaal het verteenwoordigers van tien lande Olimpiese medaljes verower.

Slegs vier spanne het aan die hokkietoernooi deelgeneem - die nasionale spanne van die VSA, Kanada, Duitsland en Pole. Vir die eerste keer is die wedstryde in 'n binnenshuise ysbaan gehou, die Kanadese span het die Olimpiese kampioen geword, die tweede plek was vir die atlete uit die VSA, die derde is deur Duitsland verower.

Op die bobslee-baan het die Amerikaners geen gelyke gehad nie; hulle het al die goue, een silwer en een brons uit die twee stelle medaljes geneem. Atlete uit die Verenigde State het ewe indrukwekkend in snelskaats gevaar en goud op al vier afstande geneem.

In langlaufe het die belangrikste stryd om medaljes tussen Swede, Finne en Noorweërs plaasgevind. In die kort wedloop van 15 kilometer het die Swede goud en silwer gewen, en die Finne het na die brons gegaan. In die 50 km-marathon het skiërs van Finland goud en silwer verower, en die Noorweërs het brons gekry. Uiteindelik, tydens die ski-nordiese byeenkoms, het die hele podium die atlete van Noorweë ontvang. Hulle het ook in skispring regeer, nadat hulle al drie medaljes verower het.

Karl Schaeffer van Oostenryk het goud verower by kunsteskaatsers in mansskaats, Sonya Henie van Noorweë het onder vroue gewen. In die paar skaats het goud aan André Brunet en Pierre Brunet gegaan.